USKUMATU JULMUS ⟩ Ususekt tappis rituaali käigus kuus last ja raseda naise

Elu24
Copy
Indiaanlaste kogukond kardab sekti kättemaksu.
Indiaanlaste kogukond kardab sekti kättemaksu. Foto: AP/Scanpix

Panama saatis politsei erüksuse turvama kogukonda, kus kristlik ususekt mõrvas raseda naise, kuus last ning jättis rituaalide käigus mitme inimese kehale kohutavad armid.

Altos del Terróni küla indiaanlastest elanikud on jõhkra massimõrva pärast paduhirmul. Nüüd on Panama saatnud kogukonda turvama ka politsei eriüksuse. Vahistamistest hoolimata kardetakse väljaspoolt tulnud sektiliikmete kättmaksu.

Külaelanikud olid harjunud, et Jumala Uue Valguse sekti rituaalid on lärmakad ning veidrad. Nii ei osatud ka midagi nii hullumeelset kahtlustada, kui «kirikust» isegi karjeid kostis.

Mõne päeva eest tabas kogukonda aga šokk, kui avastati massihaud kuue lapse ja raseda naisega. «Keegi ei saa enam magada. Isegi ritsika häält kuuldes on kõik kohe valvel,» kirjeldas kohalik Pacifico Blanco AFP-le.

Panama saatis küla turvama politsei eriüksuse.
Panama saatis küla turvama politsei eriüksuse. Foto: AFP/SCANPIX

Jõhkrad riitused, kümneid ohvreid

Politseireid vaid kopteriga ligipääsetavasse külasse toimus nädala eest. Siis võeti kinni 10 sektiliiget ning päästeti «kirikust» 15 vangistatud inimest. Päev hiljem leiti tunnise jalutuskäigu kauguselt ka massihaud.

Selgus, et sekt oli tapnud kuus last vanuses 1 kuni 17 aastat. Samast hauast leitud rase naine oli neist viie ema. Väidetavalt peksti naine oma laste ees piiblite ja matšeetedega surnuks. Sama saatus tabas seejärel ka lapsi.

Sekti julmus sai avalikuks siis, kui mitmed vigastatud suutsid põgeneda. Nende sõnul seoti ohvrid kinni ja üritati neist vägivallaga «saatanat välja ajada».

«Ausalt, ma veedan kõik oma ööd, muretsedes nende nõbude saatuse pärast, kes veel elus on,» tunnistas tapetud naise vend Edison Rios. «Me ei maga enam ei päeval ega öösel,» kinnitas ka kogukonna pealik. Külaelanike hirmu ei vähenda isegi see, et seal patrullib nüüd politsei eriüksus.

Altos del Terróni elanike sõnul ei usaldata enam ühtegi väljaspoolt tulevat usuliikumist. Arvatakse, et selle sekti tegu oli täiesti saatanlik ning teisedki võivad kogukonnale ohtlikud olla.

Rituaalide tulemusel on ellujäänud ohvritel armid kogu eluks.
Rituaalide tulemusel on ellujäänud ohvritel armid kogu eluks. Foto: AP/Scanpix
Külaelanikud massihaua koha juures.
Külaelanikud massihaua koha juures. Foto: AFP/SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles