Aunaste ja Rutiku alustasid saatega «Head uudised»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emil Rutiku ja Maire Aunaste
Emil Rutiku ja Maire Aunaste Foto: ERR

Alates tänasest on teisipäevaõhtuti ETV eetris uus saatesari «Head uudised», kus saatejuhid Maire Aunaste ja Emil Rutiku teevad keerukat, aga vajalikku tööd: otsivad rahvale raskel ajal häid uudiseid...

Saate esimene külaline leiti tänu Emilile, kes kohtus sõbra juures meeldejäävalt sarmika ja särava Terje Luigega.

Terjest sai juba 17-aastaselt üleliidulise kuulsusega näitlejanna, sest ta valiti hittfilmi «Vallatud kurvid». Naine tunnistas, et edu lõi mõneks ajaks maa jalge alt ära küll, kuid tal vedas: «Ma sõitsin ära ja sain teada, millised on tõelised tegijad.»

Ta tegi ainult mõned filmid, sest tahtis hoopis režissööriks saada: «Tahtsin saada vägede ülevaatajaks, ma ei oska alluv olla.» Terje töötaski 17 aastat kesktelevisioonis režissöörina.

Venemaal elas ta kokku 25 aastat, mil sai kaks täiesti arvestatavat haridust. Ta elas ja töötas vene intelligentsi hulgas, kes õpetas teda lugema ja armastama raamatut ning vene kunsti. Eestisse tagasi tuli ta seetõttu, et tervis ütles üles.

Terje ei nimeta Eesti televisiooni provintsitelevisooniks. Omal ajal püüti teha kunstilist televisiooni ning ikka on kahju, et seda enam pole. «ETV on tubli, nad ei võta saateformaate teistelt riikidelt,» arvas Terje. «Lihtsaid inimesi tuleb näidata.»

Viimased kümme aastat on Terje Raplamaa koolis vene keelt õpetanud ning ta naudib seda ametit täielikult.

«Olen ikka imetlenud eesti inimest, ta on ikka üks kurivaimu sitke rahvas,» sõnas naine ja lisas, et tema arvates peaks noored rohkem vanemaid kuulama, sest tobe oleks nüüd alla anda.

Järgmiseks saatekülaliseks oli ansambel Tarvas, kelle kõla on äravahetamiseni sarnane menubänd Smokie'ga.

Bänd kutsuti uuesti kokku võibolla just sellepärast, et kuna Tarvase restorani enam pole, siis on vähemalt bänd.

Maire palus bändil teha «Heade uudiste» laulu, mis kukkus välja natuke kurvameelne. Kuid eks elus ole alati nii, et pärast vihma tuleb päike välja.

Viimaks võtsid saaejuhid teemaks kaalulangetamise ning oma kogemusest rääkisid nii inimesed tänavalt kui näitleja Tarvo Krall.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles