Võrno vihapurse: RMK juhi Aigar Kallase lapselapsed kusevad tema hauale (16)

Elu24
Copy
Hannes Võrno tähistab oma 54. sünnipäeva.
Hannes Võrno tähistab oma 54. sünnipäeva. Foto: Sander Ilvest

Valdavalt skandaalsete sõnavõttudega avalikkusele silma jääv Hannes Võrno ei hoia end tagasi ka viimases blogipostituses, kus kritiseerib üliteravalt metsamehi.

«Ma seletan sulle, metsamees, kes sa täna sellele ametinimetusele häbi teed, miks sinu õigustustemulin ja vabanduste veeretamine mind enam ei veena,» põrutab Hannes Võrno. Keevalises postituses saavad kriitikat nii noored metsakaitsjad, terve massilise raiega tegelev metsasektor kui ka ametnikud.

Kõmulise telemehe sõnul ei ole «värviliste sokkide ja puust prillidega noored» võimelised reaalselt metsakaitsesse panustama. Enamasti jääb see vaid sotsiaalmeedias esinemiseks, kus need on ainult sõnades «valmis RMK peadirektori tillipidi üles pooma», arvab Võrno.

«Silmaklappidega kasulik idioot, kes öösiti seepärast rahulikult magab, et on riigiteenistuja.» Nii kirjeldab Võrno praeguse metsanduskava vastu võtnud ametnikke. Tema sõnul ei saa sellised inimesed aru, mida üldse metsaks nimetatakse.

Metsamehed teevad häbi

Nagu mitmed metsakaitsjad, peab ka Võrno istutatud metsa puupõlluks. Ta kirjeldab oma muljet mitmel korral külastatud Aafrika väikeriigist Svaasimaast. Sealne äärmiselt intensiivne metsamajandus meenutab Võrno arvates järjest enam Eesti olukorda, kus palgivirnad tehakse kohe rahaks.

«Need Svaasimaa “metsa väärindamise” käigus istutatud “laaned” näevad välja nagu Põhja Korea liidri juubelit pidavad vormidesse topitud korealaed kusagil paraadväljakul,» toob Võrno kireva võrdluse.

Meelelahutaja sõnad metsamajandajate enda vastu on aga eriti tõsised. «Saa aru Aigar Kallas, kui nii jätkad, täitub Tarmo Urbi ennustus. Mees, kes loodust rahast rohkem ei austa, saab saatuseks selle, et lapselapsed ükskord ta hauale kusevad,» ennustab Võrno ähvardavalt RMK direktori tulevikku.

«Ta on rapsides raha kokku ajav marodöör, kes nagu päästmatult väsinud välimusega l**s, viimast võtta üritab,» võtab ta kokku oma mulje metsnikest. Võrno sõnul ei ole viimased enam sugugi auväärsed ametimehed.

Metsnikud ja metsakaitsjad pahased

Erametsa Liit avaldas loomulikult kohe oma vastulause, kus nimetab blogipostitust vihakõneks. Hannes Võrno üliterav mõtteavaldus ei tekitanud aga pahameelt ainult metsameeste seas.

Ka looduskaitsjate ühingu Eesti Metsa Abiks juht Linda-Mari Väli kirjutas Facebooki grupis, et selline vihapurse midagi head ei too. «Kui Sa tõesti tahad vihast kunagi vabaneda, siis pead Sa hakkama mõtlema iga oma liiigutuse ja iga oma sõna üle,» manitseb Väli.

Tema arvates ei tohiks kunagi alanduda roppuste ja sõimamiseni. Kuigi grupis leidus Võrno sõnavõttu soosivaid hääli, nõustusid Väliga paljud. Nende arvates on selline kontrollimatu avaldus metsakaitsjate poolelt vaid võimalus metsaraie pooldajatele positiivsete tegelastena näidata.

Loe Hannes Võrno postitust SIIT.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles