KREEPS METSARAJAL ⟩ Isa kägistas surnuks koioti, kes tema poega ründas

Elu24
Copy
Koiott näitab hambaid.
Koiott näitab hambaid. Foto: HENRY ROMERO/REUTERS/Scanpix

USAs New Hampshire'i osariigis ründas koiott metsarajal jalutanud perekonda. Kõige hullemast päästis pereisa kiire reageering, vahendab People.

Vahejuhtumit jagas Facebookis infot Kensingtoni politsei, kellele tuli esmaspäeva lõuna ajal abikõne metsarajal jalutanud perekonnalt. Politsei märkis, et pereisal « käivitus kaitserežiim» ja ta lämmatas looma, «kuniks see alistus».

Pereisa Ian O’Reilly rääkis ajalehele Boston 25 News, et tegemist oli tavalise päevaga. «Mina ja mu pere jalutasime metsas nagu tavaliselt. Väga tavaline päev, kuniks ühel hetkel kuulsin oma naist karjumast ja märkasin silmanurgast, kuidas koiott ründas mu noorimat poega ning tõmbas ta maha.»

O’Reilly naine astus kiiresti vahele ja tõmbas poja metsloomast eemale, hoides samal ajal ka pere teisi lapsi metsloomast eemal. Pereisa mõistis, et oht pole kuhugi kadunud ning seadis ennast looma ja pere vahele. Mehe sõnul ründas koiott teda korduvalt, hammustades käest ja rindkere piirkonnast.

O’Reilly rääkis, et üritas esialgu looma eemale peletada, ent lõpuks sai aru, et koioti tapmine on ainus viis ennast ja peret päästa. «Tal polnud mingit huvi alla anda ja lahkuda,» sõnas ta. «Pidin agressiivne olema, pidevalt talle peale hüppama ja teda ründama. Lõpuks suutsin ta vastu maad suruda.»

«Maas oli pisut lund, nii et ma surusin ta näo lume sisse ja panin oma käed nii, et ta lämbuks. Ühe käega vajutasin hingetoru kinni ja teisega hoidsin koonu,» meenutas mees. «Sel hetkel ei pane sa tegelikult tähele, mis toimub. Sa proovid lihtsalt järjest mingeid asju, mis sul peast läbi käivad.»

Pärast rünnakut vaatasid arstid perekonna üle ning pereisa vaktsineeriti marutaudi vastu. Kuigi kogemus oli šokeeriv, kinnitas perepea, et jalutuskäikudest metsa nad ei loobu.

Tund enne O’Reilly pere ründamist sai politsei kõne 62-aastaselt isikult, kelle koera ründas samuti koiott. Samal hommikul tuli koiotirünnaku pärast politseile veel üks kõne, kus teatati, et koiott ründas nende sõidukit. Arvatakse, et sama koiott on kõigi rünnakute taga.

Tapetud loom viidi kohalikku loomahaiglasse, kus tehakse kindlaks, kas tal võis olla marutaud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles