Šoppamisega aastase pausi teinud Heelia tõdeb piinlikult: lõpuks kandsin vanaisa riideid (3)

Elu24
Copy
Heelia Sillamaa vanaisa särgis.
Heelia Sillamaa vanaisa särgis. Foto: Erakogu

«Õhtu!» reporter Heelia Sillamaa tegi eelmisel aastal eksperimendi ning ei ostnud seetõttu tervelt aasta aega uusi riideid. 

«Kõik sai alguse sellest, kui aasta tagasi seisin ma enne peole minekut peegli ees ja hakkasin lihtsalt nutma, sest tundsin, et ma ei näe piisavalt ilus välja ja mitte ükski riietus ei sobi mulle selga.»

«Sel hetkel mõistsin, et riietel ja üleüldse kõigel välisel on minu elu üle liiga suur kontroll ja midagi peab muutuma,» selgitas Heelia Sillamaa, kes lõpetas sel nädalal aasta aega kestnud uute riiete ostmise paastu.   

Telereporter tõdes, et kuigi aasta jooksul oli hetki, mis osutusid tõeliselt keeruliseks, möödus aasta ilma uute riieteta üpris valutult. Isegi maraton sai läbitud katkiste jooksutossudega. Sillamaa sõnul võttis ta eelmist aastat kui lõbusat mängu, kuidas leida oma garderoobi vaheldust, kui uusi riideid osta ei või.

«Lõpuks kandsin vanaisa riideid,» tunnistas telereporter, kelle jaoks sai sõprade ja sugulaste kappides tuulamine iganädalaseks traditsiooniks.

«Minu go-to riietuseks oli vanaisa neoonkollane särk, millega olen ma läbi käinud kõik suvefestivalid ja peod. Isegi nüüd talvel pole ma suutnud sellest loobuda ja niipea ei loobu ka.»

Telereporter Heelia Sillamaa vanaisa särgis läbi aasta.
Telereporter Heelia Sillamaa vanaisa särgis läbi aasta. Foto: Erakogu

«Minu sugulased muidugi eksperimendist eriti suures vaimustuses ei olnud, sest lõpuks läks see riiete laenamine juba käest ära. Ema jäi ilma oma lemmikmantlist, isa mütsist ja vanaema pluusist,» kirjeldas Sillamaa.

Nii on hetkel saanud tema lemmik riideesemeteks 23 aastat vana vest, mida kandis nooruspõlves tema ema ja oranž «Calvin Kleini» pusa, mille ostsid tema vanemad 20 aastat tagasi Türgist. «Selliste riiete kandmine tekitab nii palju häid emotsioone. Ma ei satu kunagi kokku inimestega, kellel oleks sama riietus, mis minul ja mulle meeldib, et mul on oma riiete juurde alati huvitavaid lugusid rääkida,» selgitas telereporter. 

Paremal Heelia Sillamaa ema samas pusas 20 aastat tagasi.
Paremal Heelia Sillamaa ema samas pusas 20 aastat tagasi. Foto: Erakogu

Küll aga tõdes Sillamaa, et äärmustesse ta eksperimendiga siiski ei laskunud ja nii sattus ta riidepoodi aasta jooksul kaks korda selleks, et sugulastele jõulu- ja sünnipäevakinke osta. «Järgmisel aastal proovin aga juba kuidagi keskkonnasõbralikumalt kingitusi teha,» lisas ta.  

Sillamaa sõnul oli see aasta tema jaoks elumuutev ja pani palju rohkem mõtlema sellele, kui kergekäeliselt me asjade ostmisesse tegelikult suhtume. «Mul ei olnud aasta jooksul tegelikult mitte ühtegi hetke, kus oleks tõesti häda käes olnud, et midagi pole selga panna ja see näitab nii mõndagi. Kui rohkem vaeva näha, on ületarbimisest võimalik lahti saada küll,» sõnas telereporter.

Vaata «Õhtu!» saate videost lähemalt, milliseid riideid Heelia Sillamaa aasta jooksul kandis! 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles