Austraaliat aidanud kaunitar jagab taas üllal eesmärgil siivutuid pilte

Elu24
Copy
Siivutute piltidega Austraaliat aidanud Kaylen Ward kogub taas raha.
Siivutute piltidega Austraaliat aidanud Kaylen Ward kogub taas raha. Foto: Erakogu

Austraalia maastikupõlengutega aitamiseks väidetavalt üle miljoni dollari kogunud ameeriklanna Kaylen Ward on nüüd abikäe ulatanud järgmise katastroofi ohvritele.

20-aastane Ward, sotsiaalmeedias tuntud kui The Naked Philanthropist ehk paljas filantroop, kogus jaanuari alguses mõne päevaga Austraalia maastikupõlengutega võitlemiseks ja tagajärgede leevendamiseks üle miljoni dollari.

Tähelepanu pälvis iseäralik viis, kuidas kaunitar raha kokku ajas: nimelt lubas ta igale inimesele, kes annetab 10 USA dollarit, saata alastipildi.

Nüüd on Ward alustanud sarnast ettevõtmist, seekord maavärinatest laastatud Puerto Rico heaks. Kuigi Eesti meedias pole see laiemat kajastust leidnud, on Kariibi meres asuvat Puerto Rico saart tabanud detsembri lõpust saati kuus maavärinat, mille magnituud oli enam kui 5.

Kõige tugevam neist, maavärin magnituudiga 6,4, oli eelmise nädala teisipäeva varahommikul. Teadaolevalt hukkus selles vähemalt üks inimene ja vigastada sai mitu. Maavärinas hävis ka turistimagnet Punta Ventana nime kandev kalju.

Maavärinad on jätnud koduta tuhandeid elanikke, hävitanud ajaloolisi ehitisi ja kõrghooneid.
Maavärinad on jätnud koduta tuhandeid elanikke, hävitanud ajaloolisi ehitisi ja kõrghooneid. Foto: Zuma Press/Scanpix

Nädal tagasi hävitas 5,9ne järeltõuge mitu ajaloolist hoonet ning Ponce'i linnas ka kõrghooneid, vahendas news4jax.com.

Maavärina järel kadus elektriühendus, kuid see on viimase nädala jooksul paljuski taastatud. Selle nädala teisipäeva seisuga oli rohkem kui 8000 inimest koduta ning ainuüksi Ponce'i linnas ööbis kodudest väljas 40 000 inimest, kuna hooned pole vastupidavad.

Ponce'i linnas ööbis kodudest väljas 40 000 inimest, kuna hooned pole vastupidavad.
Ponce'i linnas ööbis kodudest väljas 40 000 inimest, kuna hooned pole vastupidavad. Foto: AFP/SCANPIX

Looduskatastroofile tähelepanu juhtimiseks ja annetuste kogumiseks tegi paljas filantroop Twitteris järjekordse üleskutse, mis kordab sama mudelit nagu neiu eelmine ettevõtmine. Kuna katastroof on jätnud paljud vee ja elektrita, kutsus Ward kolmapäeval inimesi abivajajatele annetama. Kes annetab 10 USA dollarit ja selle tõestuseks pildi saadab, saab vastutasuks siivutu alastipildi.

Kuigi pole teada, kui palju Wardi abiga seekord annetatud on, on säutsul pea 20 000 meeldimist ja üle 6000 jagamise. Kuigi kaks korda järjest ilmselt välku pudelisse ei püüa, on ettevõtmine siiski tänuväärne.

Seekord on Ward otsustanud annetada ka 30 protsenti oma tulust, mille teenib OnlyFansi kasutaja pealt, Puerto Rico heategevusfondidele, vahendas papermag.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles