Venelanna abiellus allveelaevamõrvar Peter Madseniga (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Peter Madsen augustis 2017
Peter Madsen augustis 2017 Foto: SCANPIX DENMARK/REUTERS/SCANPIX

Rootslannast ajakirjaniku Kim Walli mõrva eest eluaegset vangistust kandev taanlasest leiutaja Peter Madsen abiellus 2019. aasta detsembris Soomes elava venelannaga.

39-aastane Jenny Curpen ja 48-aastane Peter Madsen teatasid möödunud nädalal sotsiaalmeedias, et nad abiellusid 19. detsembril 2019, edastab iltasanomat.fi. 

Kuna Madsen ei pääse just sageli sotsiaalmeediasse, siis tema elu kohta edastab uudiseid ta värske abikaasa.

Curpeni sõnul on ta pärit Venemaalt Moskva lähistelt, kuid juba mõnda aega Soomes elanud. Ta on hariduselt graafik ja töötanud nii ajakirjaniku kui ka fotograafina, lisaks on tal teatri ja näituste korraldamise kogemus.

Taani väljaannete andmetel olid Curpen ja Madsen enne abiellumist kuid kirjavahetuses. Curpen avaldas sotsiaalmeedias fotosid, millel on näha Kopenhaageni Refshaleøeni saart, kus Madsen tegutses ja kus valmis tema allveelaev UC3 Nautilus, mille pardal ta Walli tappis.

Lisaks fotodele on venelanna postitanud ka jooniseid Madseni allveelaevadest Freya, Krakan ja Nautilus.

Madsen kannab eluaegset vangistust Kopenhaagenist umbes poole tunni autosõidu kaugusel asuvas Herstedvesteri vanglas, kus ka Curpen ja Madsen paari pandi.

Taani vanglavõimud lubasid pärast paaripanemist neil kaks tundi vanglas koos olla.

Curpen avaldas möödunud aastal sotsiaalmeedias teate, et käivitas Madseni kaitseks kunstiprojekti. Samas rõhutas, et ei kavatse kasutada Madseni nime oma kuulsuse eesmärgil.

Curpeni sõnul võitleb ta selle eest, et ta saaks Madsenit vanglas rohkem külastada. Taanis arutatakse valitsuse tasemel, kas eluaegset vangistust kandvatel meesvangidel tuleks keelata kohtumine naissoost fännide, kallimate ja abikaasadega.

Curpeni sõnul sai Madsen pärast kuriteo toimepanemist teada, kes on ta tõelised sõbrad, sest tõelised sõbrad ei keera selga ka siis, kui kuritegu sooritatakse.

Kui kohus oli Madsenile määranud eluaegse vangistuse, teatasid paljud naised Taani kohtuametnikele, et soovivad vanglas Madsenit külastada. Curpeni sõnul peetakse neid naisi ühiskonna vaenlasteks.

Taani meedia andmetel saabus Curpen 2013. aastal Soome koos abikaasa Aleksei Devjatkiniga. Nad olid niinimetatud poliitpõgenikud, kes said Soomes asüüli Venemaa Bolotnaja juhtumi tõttu.

Tegemist on 2012 pärast Vladimir Putini taas presidendiks saamist Moskvas Bolotnaja väljakul korraldatud meeleavaldusega, kus politsei kasutas meeleavaldajate vastu vägivalda. Nii Curpen kui ka Devjatkin osalesid meeleavaldusel ja nad vahistati.

Paaril õnnestus hiljem põgeneda Moskvast Ukrainasse Kiievisse, sealt edasi Soome, kus nad said asüüli. Hiljem nad lahutasid.

Rootslannast vabakutseline ajakirjanik Kim Wall läks 10. augustil 2017 Kopenhaagenis Peter Madseni miniallveelaevale sooviga kirjutada Madsenist ja ta allveelaevast lugu. Kui 30-aastane naine kokkulepitud ajaks koju tagasi ei jõudnud, teatas elukaaslane politseile ta kadumisest.

Kaldalt tehtud foto, millel on 10. augustil 2017 näha Peter Madseni allveelaeva UC3 Nautilus ning selle pardal Madsenit ennast ja Kim Walli.
Kaldalt tehtud foto, millel on 10. augustil 2017 näha Peter Madseni allveelaeva UC3 Nautilus ning selle pardal Madsenit ennast ja Kim Walli. Foto: PETER THOMPSON/AFP/Scanpix

Madsen tappis Walli oma allveelaeval, tükeldas ta surnukeha ja viskas kehaosad merre.

Taani politsei sukeldujad leidsid kehaosad ja Madseni uputatud allveelaeva, mis pinnale toodi. Aluse uurimine näitas, et seal oli tapetud inimene.

Madsen ei võtnud Walli tapmist omaks, tema sõnul juhtus õnnetus ja tal ei jäänud muud üle kui naine tükeldada ja kehaosad merre visata.

Kim Walli mälestamine 23. märtsil 2018 ta sünnipäeval.
Kim Walli mälestamine 23. märtsil 2018 ta sünnipäeval. Foto: ANGELA WEISS/AFP/Scanpix

Kopenhaageni ringkonnakohus määras 2018. aasta aprillis Madsenile mõrva, seksuaalkuriteo ja hauarahu rikkumise eest eluaegse vangistuse. Kohtupsühhiaatriline uuring näitas, et Madsen on psüühiliselt haige, tal on nartsissistlikke kui psühhopaatilisi jooni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles