PILDID Näitleja Johann Urb pidi uue filmirolli jaoks välimust muutma

Elu24
Copy
Johann Urb esilinastusel, 2019.
Johann Urb esilinastusel, 2019. Foto: Capital Pictures/Scanpix

Eesti näitleja Johann Urb (42) sai rolli Ameerika õudusulmekirjaniku H. P. Lovecrafti loomingul põhinevas filmis «The Deep Ones» ning pidi selle jaoks välimust muutma.

Pikalt Ameerikas elanud Urb pidi maha ajama habeme ning kasvatama korraliku vuntsi. Urb on õudusfilmis «The Deep Ones» üks peaosatäitjatest ning kehastab tegelaskuju nimega Petri.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Johann Urb (@urbjohann) on

Teose lavastaja ja stsenarist Chad Ferrin on öelnud, et tema uus film on kui klassikaline õudusdraama «Rosemary laps» («Rosemary's Baby», 1968) Lovecrafti kastmes.

«Abielupaar rendib mereäärse maja ning mõistab, et neid ümbritsevad iseäralikud naabrid ja juhtumised. Peagi avastavad nad, et on salapärase kultuse ja nende iidse merejumala haardes,» kirjeldas režissöör filmi sisu veebiväljaandele rue-morgue.com.

Urb kehastab abielupaari meespoolt, naist mängib ameeriklanna Gina La Piana. «See on eriti tore, et saan ühe oma parima sõbraga filmis abielupaari mängida,» avaldas Eesti näitleja Instagramis.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Johann Urb (@urbjohann) on

Ferrini sõnul kasutatakse filmis palju n-ö praktilisi efekte (ehk mitte arvutigraafikat), neil on «fantastilised» võttepaigad ning meeskonnas hulk andekaid inimesi. Ka näitlejatel ja meeskonnal jagub Ferrini ning tema nägemuse jaoks ainult kiidusõnu. «Stsenaarium ja Chadi visioon lõid mu pahviks. Selle tunneb ära, kui midagi unikaalset toimub,» ütles näitlejanna Kelli Maroney.

Võtted toimuvad praegu Californias. Film peaks vaatajateni jõudma selle aasta jooksul, kuid kuna tegu on iseseisva produktsiooniga, ei saa veel linastumiskuupäevade osas pead anda.

Filmi «The Deep Ones» poster.
Filmi «The Deep Ones» poster. Foto: Promomaterjal

H. P. Lovecraft oli aastatel 1890–1937 elanud USA kirjanik, kelle teosed on mõjutanud paljusid ulme- ja õuduskirjanikke ja filmitegijaid.

Lovecrafti teosed tegelevad peamiselt tähtedelt tulnud deemonite Muistsete (inglise Old Ones) ning kaugemal kosmoses olevate Väljaspoolsete Jumalate (inglise Outer Gods) kultuse ja mõnel määral surnute elluäratamise käsitlemisega, kirjutab Vikipeedia. Kes neid üleinimlikke olendeid välja kutsuvad või teenivad, langevad tavaliselt hullumeelsusesse või surevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles