UUED FILMID Pervobossi häving, loomatohter Dolittle, 90ndate võmmikomöödia, pisirobotid ja Fred Jüssi muhe dokk

Spekter
Copy
«Pommuudise» näitlejad Nicole Kidman, Margot Robbie ja Charlize Theron
«Pommuudise» näitlejad Nicole Kidman, Margot Robbie ja Charlize Theron Foto: Jeffrey Mayer/Broadimage/Scanpix

Tuleval nädalal jõuab Apollo Kinode ekraanidele uus Eesti dokfilm, suure USA seksiskandaali ekraniseering, loomadega rääkiv armastatud Inglise tohter, vahva uus animafilm ning 90ndate võmmikomöödia järg.

Muhedalt eestlaslik ja filosoofiline dokfilm «Fred Jüssi. Olemise ilu» kiidab laiskust

Jaanuarikuus jõuab Eesti kinodes suurele ekraanile loodusemees Fred Jüssist rääkiv Jaan Tootseni lavastatud ja Taska Filmi toodetud dokumentaalfilm «Fred Jüssi. Olemise ilu». 

«Fred Jüssi on loodusfilosoof, kes seistes looduse ja kultuuri ristteel on sügavalt läbi tunnetanud inimeseks olemise põhiküsimused. Praeguses maailmas räägitakse nii palju edukusest ja töörabamisest. See film on viljakast mittemidagitegemisest. Laiskuse ja jõudeelu kiituseks. Hümn aeglasele elule. Kulgedes mööda looduse salaradu, vaadates tundide kaupa rändavaid pilvi ja vajudes lõkkesuitsu magusasse embusse, jäävad meist kaugele maha linnakära ja majanduskasv. Nagu mõtiskleb loodusfilosoof Fred Jüssi: vahel peab olema laisk ja patune, olles iseendaga,» seisab filmi tutvustuses.

Apollo Kinodes alates 15. jaanuarist 2020.

Seksiskandaal meediamajas ehk tippnäitlejatega draama «Pommuudis» virutab valusa närvi pihta

Seksuaalse ahistamise teemaline tõsieludraama «Pommuudis» (Bombshell) toob ekraanile Hollywoodi «kolmeraudse» naisansambli koosseisus Charlize Theron, Nicole Kidman ja Margot Robbie. 

Lionsgate'i film, mille lavastajaks Jay Roach ning stsenaristiks Charles Randolph, keskendub #metoo vaimus 2016. aastal suure meediakäraga kohtusse jõudnud seksuaalse ahistamise loole, mille keskmes ameerika uudiskanalite ühe tipptegija, Foxi telekanalite bossi ja mitme presidendi (sh Nixon, Reagan, Bush) nõustaja ning Trumpi kampaania üks juhtfiguure Roger Ailes. Seksiskandaali tõttu ametist tagandatud ja aasta hiljem hinge heitnud meest, kes põdes hemofiiliat, mängib linaloos «Kolmas kivi päikesest» staar John Lithgow.

Margot Robbie kehastab filmis fiktiivset noort teleprodutsenti Kayla Pospisilit, Theron ja Kidman aga vastavalt kaht skandaali võtmetegelast Megyn Kelly't ja Gretchen Carlsonit. Kõrvalosas astub üles koomik Kate McKinnon ühe produtsendina. 

Film kandideeris kahele Kuldgloobusele (parima naispeaosa ja parim naiskõrvalosa, vastavalt Charlize Theronile ja Margot Robbie'le) ning linaloos suurepärased rollid tegevad näitlejad on nomineeritud ka BAFTAdele ja ekraaninäitlejate gildi (Screen Actors Guild) aastapreemiatele.

Apollo Kinodes alates 17. jaanuarist 2020.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kuiv keskiga või «Pahad poisid kogu eluks»? Miami võmmikomöödia otsib vastust kummi- ja kuulivihinas

Ohjeldamatult naljakas ja nostalgiline võmmikomöödia «Pahad poisid kogu eluks» (Bad Boys For Life) jõuab Eesti publiku ette 17. jaanuaril. 

Mike Lowery ja Marcus Burnett on nüüdseks mõlemad keskealised mehed, kel tuleb aga uues seikluses silmitsi seista ka vanade varjudega. Marcus Burnett (Martin Lawrence) on saanud politseiinspektoriks ning tema semu Mike Lowery (Will Smith) vaevleb keskeakriisi küüsis. Uues filmis tuleb neil lisaks oma probleemidele hakkama saada ka uue ja palju pakilisema murega, mis võrsub pealtnäha heast pakkumisest. 

Miami narkovõmmidest duo Marcus Burnetti ja Mike Lowrey kolmas action-seiklus tuleb välja 17-aastase pausi järel: «Pahad poisid 2» ilmus 2003 ning «Pahad poisid» esimene film aastal 1995.

Apollo Kinodes alates 17. jaanuarist 2020.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Loe, kelle häälega hakkab eesti keeles kõnelema «Doktor Dolittle» Robert Downey Jr.

Briti kirjaniku Hugh Loftingu armastatud lastejuttude kangelane, loomadega kõnelev tohter, naaseb peatselt kinoekraanile – koguperefilmis «Doktor Dolittle» (Dolittle) astub peaosatäitjana üles «Tasujate» staar Robert Downey Jr. Eesti vaatajate jaoks annab peategelasele hääle Mait Malmsten.

Vanal heal Inglismaal elab üks omapärane mees, kes mõistab loomade ja lindude keelt ning oskab neid ka ravida – see on doktor Dolittle. Kaotanud oma kalli abikaasa seitse aastat tagasi toimunud laevahukus, on ekstsentriline loomaarst Dr. Dolittle erakuna sulgunud oma suurde härrastemajja ainsateks kaaslasteks loomaaia jagu neljajalgseid ja sulelisi sõpru. Doktori hiiglaslik aed on täis imelisi linde ja loomi igalt kontinendilt, kuid varem nii külalislahke mehe kodu on nüüd inimkülalistele rangelt suletud.

Kui noor Inglismaa kuninganna jääb äkitselt raskelt haigeks, otsustab tema noorem õde printsess Rose otsida abi kuulsalt tohtrilt. Dolittle'i aia taga jookseb Rose kokku isa eest jahilt plehku pannud poisiga. Noored leiavad salatee iseäraliku arsti valdustesse ja tõrkuv Dolittle on sunnitud vastu võtma kuningliku väljakutse.

Nii algab ohtlik merereis leidmaks müütiline saar, kus kasvab kuninganna tervise tagasi toov vili. Arstiga liitub tema noor isehakanud õpipoiss Stubbins («Dunkirki» Harry Collett, Märten Männiste) ja doktori ustavad sõbrad: ärevuse all kannatav gorilla Tšii-Tšii (Kristjan Üksküla), entusiastlik tuulepäine part Pat-Pat (Kaire Vilgats), küüniline jaanalind Plimpton (Märt Avandi), alati optimistlik jääkaru Joshi (Tõnn Lamp) ning põikpäine papagoi Polüneesia (Anu Lamp), kes on Dolittle'i kõige usaldusväärsem ja targem nõuandja.

Kohtumine vana vastase ja seninägematute imeliste olenditega sel suurel seiklusel toob doktori ulja meele ja elurõõmu tagasi. Aga seda, kas kuninganna imeravim on kõigest kuulujutt või siiski tõsilugu, saad teada vaid kinosaalis.

«Alice Imedemaal» ja «Pahatari» tegijate käe all valminud nunnust huumorist tulvil kogupereseikluse režissöör on Stephen Gaghan.

Apollo Kinodes alates 17. jaanuarist 2020.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Vene menumultikas tutvustab pisikesi remondiroboteid, kes elavad kodumasinates 

Pärast kaheaastast vaheaega on fiksikud alates 17. jaanuarist jälle suurel ekraanil lõbusas animeeritud koguperefilmis «Fiksikud Krabotite vastu» (Фиксики против Кработов).

Kas olete kuulnud fiksikute-nimelistest väikestest mehikestest? Fiksikud ilmusid siis, kui inimesed alles hakkasid erinevaid masinaid kasutama. Võib-olla olete isegi olnud olukorras, kus rikki läinud aparaat saab justkui ise terveks ja töötab edasi, nagu midagi polekski juhtunud. Jah, see ongi fiksikute töö! Need rõõmsad, sõbralikud ja uudishimulikud väikesed olevused elavad triikraudades, arvutites, televiisorites ja isegi külmikutes ning saadavad korda tõelisi imesid – parandavad rikkis masinaid. Uusi vigade kõrvaldamise viise õpetab neile oma laboris tark professor Tšudakov.

Ühtäkki aga vallandub fiksikute sõbralikus maailmas kaos. Nähtamatud, kuuldamatud vaenlased, robotid-krabotid hakkavad neid igal sammul jälitama. Veelgi enam – nende eesmärk on paljastada kõigile fiksikute aastaid hästi hoitud saladused. Selgub, et tark professor on juba ammu sõjajalal oma teadlasest kolleegi Erikaga. Kunagi jooksis nende vahelt justkui must kass läbi ja nad läksid tõsiselt tülli. Kaval teadlane soovib professorile võidetud leiutiste konkursi eest kätte maksta ning ehitab kurjad krabotid. Fiksikutel ei jäägi üle muud, kui asuda võitlusse ebaõiglusega ja rakendada kogu jõud saladuse kaitsmisele.

Apollo Kinodes alates 17. jaanuarist 2020.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles