Rainer Vakra uuest lõputööst: selle töö nimel olen pool aastat kõvasti vaeva näinud

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Rainer Vakra
Rainer Vakra Foto: Remo Tõnismäe

Poliitik Rainer Vakra jäi eelmisel aastal seoses plagiaadisüüdistusega ilma ülikooli bakalaureusekraadi diplomist. Täna teatas mees, et on Tallinna Ülikoolile uue lõputöö esitanud ning ootab selle kaitsmist. 

«Vaim on kaitsmiseks valmis ja super hea tunne on. Eks selle töö nimel olen ka pool aastat kõvasti vaeva näinud,» kirjeldas Rainer Vakra oma meeleolu Elu24-le.

Vakral tuleb juba 22. jaanuaril lips ette panna ja lõputööd kaitsma minna. «Ja uurimustöö tegin ikka südamelähedasel keskkonnateemal ehk kuidas saaks kaasata rohkem inimesi oma jäätmeid sortima - Keskkonnateadlikkus ja jäätmenõustamise roll Nõmme linnaosa näitel,» lisas Vakra.

Plagiaadisüüdistus

Eelmise aasta 26. veebruaril otsustas Tallinna Ülikooli seitsmeliikmeline akadeemiline komisjon, et Rainer Vakra 2002. aasta Tallinna Pedakoogikaülikoolis kaitstud lõputöös «Pakendijäätmete kogumis- ja taaskasutussüsteemi ettevalmistamine Tartus» oli piisavalt viideteta kattuvusi, mistõttu alustati haldusmenetlust.

Nimelt kasutas sotsiaaldemokraat Rainer Vakra oma 17 aasta taguses lõputöös viitamata Säästva Eesti Instituudi raportit, millest üks oli sel ajal avaldamata. 

Märtsis kokku saanud Tallinna Ülikooli professoritest koosnev komisjon otsustas, et Vakra koostatud bakalaureusekraadi lõputöö oli plagiaat, kirjutas Postimees

Ülikool otsustas toona ka, et Vakrale jääb magistrikraad alles vaid juhul, kui ta kirjutab kahe aasta jooksul uue bakalaureusetöö. 

«Valmis ja esitatud. Kaitsmine juba kahe nädala pärast. Pöidlad pihku!» rõõmustas Vakra neljapäeval Facebookis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles