Merle Jääger loeb salongiõhtul luulet

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merle Jääger
Merle Jääger Foto: Aldo Luud / SL Õhtuleht.

Vanemuise teatri väikese maja ovaalsaalis esietendub pühapäeval, 18. jaanuaril salongiõhtu „Suve viimne roos", kus vaheldumisi kõlavad kaunis luule ja muusika.

Vanemuise pressiesindaja Tambet Kaugema teatel loeb salongiõhtul Vanemuise draamanäitleja Merle Jääger Helvi Jürissoni luulet. Õhtul musitseerivad Lande Kits flöödil ja Pille Taniloo klaveril.

Merle Jäägeri sõnade järgi on luule- ja muusikapõimik „Suve viimne roos" edasiarendus möödunud sügisel Helvi Jürissoni 80. sünnipäeva aegu Tartu Kirjanduse Majas toimunud esinemisest.

"Tookord olid selles kavas esiplaanil sügismeeleolud, mis ei pruugi alati sugugi nukrad olla," ütles Jääger. "Sõltuvalt kas või praegusest aastaajast on nüüd rõhuasetused pisut teised, kuid keskne koht on siiski loodus- ning olustikupiltidel. Mis, olgu öeldud, linkuvad väga sümpaatselt nii kauni muusikaga."

Vanemuise sümfooniaorkestri flöödimängija Lande Kitse lubas, et „Suve viimse roosi" salongiõhtutel kõlab Nino Rota, Claude Debussy', Francois-Joseph Gosseci, Philippe Gaubert'i, Friedrich Kuhlau, Vladimir Godari ja Edward Elgari helilooming.

"Suve viimne roos" etendub 18. jaanuaril ja 1. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles