Hädatapp: Austraalias lastakse maha tuhanded janu pärast kurjaks muutunud kaamelid

Elu24
Copy
Aborigeeni rantšotöölised püüavad metsikult hulkunud kaameleid.
Aborigeeni rantšotöölised püüavad metsikult hulkunud kaameleid. Foto: AP/Scanpix

Avalikkust ärritab Austraalia aborigeeni kogukonna otsus tappa 10 000 metsikut kaamelit, kes on veepuuduse pärast agressiivseks muutunud.

Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY) regiooni omavalitsuse otsusel kütitakse kolmapäeval alanud jahi käigus 10 000 looma. Sihtmärgiks on peamiselt metsikud kaamelid, keda lastakse viiepäevase kampaania käigus kopteritelt.

Kuigi põud ei laasta seda Edela-Austraalia regiooni nii hullusti nagu mujal, on veepuudus ajanud kaamelid meeleheitele. «Me oleme jäänud väga raskesse seisu, sest kaamelid tulevad läbi aedade ning lõhuvad vett otsides konditsioneerid ära,» rääkis APY esindaja Marita Baker.

Regioonis on äärmiselt hõre asustus, tohutul maa-alal elab vaid 2300 inimest, kirjutab CNN. Metsikud kaamelikarjad panevad väiksed aborigeenide kogukonnad halba seisu.

Otsus on aga tekitanud avalikkuses palju pahameelt. Paljud näevad selles arutut massitapmist ning kadeduse ilmingut vee kokkuhoidmiseks. Samuti leitakse, et maastikpõlengutes hukkunud sadadele miljonitele loomadele lisaks ei ole vaja uusi ohvreid tekitada.

Kaamel on Austraalias tegelikult kahjuriks kuulutatud. Sissetoodud liigina paljunevad nad hästi ning riigis võib elada kuni miljon kaamelit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles