MIS JUHTUS? ⟩ Bondi-filmile tuleb tüli pärast nullist täiesti uus muusika kirjutada

Spekter
Copy
Daniel Craig filmis «Surm peab ootama»
Daniel Craig filmis «Surm peab ootama» Foto: IMDB

Aprillis esilinastuv uus Bondi-film «Surm peab ootama» (No Time To Die) sai endale ootamatult uue helilooja.

Variety vahendab, et Bondi-filmide 58-aastases ajaloos pole kunagi varem nii hilja helilooja vahetunud – film on juba ammu järeltöötluses. Paraku tingis vajaduse täiesti uue originaalmuusika järele senise helilooja, juba suvest saati Bondi-muusikat välja töötanud Dan Romeri lahkumine filmitiimist, mille tingisid «loomingulised erimeelsused» Eon Productionsiga. 

Õnneks on aga kampa saadud ei keegi muu kui legendaarne filmihelilooja Hans Zimmer, kes hiljuti Christopher Nolanile korvi andis, kuna ei tahtvat oma aega mängufilmi «Dune» muusika loomise pärast jagada. Tundub, et lisaks eelnimetatud filmidele ka tänavustele kassahittidele «Top Gun: Maverick» ja «Wonder Woman 1984» muusika loov Zimmer leidis sedapuhku siiski oma tihedas loomegraafikus aega, et agent 007 tegemistele heliriba luua. Variety allikad sahistavad, et ilmselt siiski palgatakse keegi Zimmerile ka appi, sest ajaga on tõesti kitsas: abimeestena on kuulujuttudest kõlama jäänud Benjamin Wallfischi («It», «Blade Runner 2049») ja Lorne Balfe'i («Ghost in the Shell», «The Florida Project») nimed.

25. James Bondi film peaosas Daniel Craigiga jääb näitlejale viimaseks rolliks agent 007na. Filmi lavastaja on Cary Joji Fukunaga. 25. Bondi-filmis astuvad üles veel Rami Malek, Lea Seydoux jt. Loe lähemalt siit.

Apollo Kinodes alates 10. aprillist 2020.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles