PILDID JA VIDEO ⟩ Iraanis Teheranis kukkus alla Ukraina reisilennuk, kõik pardal olnud hukkusid

Inna-Katrin Hein
Copy

Iraani meedia teatel kukkus täna varahommikul Teherani Imam Khomeini rahuvusvahelise lennujaama lähedal alla Ukraina reisilennuk, mille pardal olnud 176 reisijat ja meeskonnaliiget hukkusid.

Tegemist oli Ukraine International Airlines Boeing 737, mis oli teel Iraanist Teheranist Ukrainasse Kiievisse, teatavad afp.com ja cnn.com. 

Alguses edastati, et lennukis oli reisijaid ja meeskonnaliikmeid 170, hiljem täpsustati, et pardal oli 167 reisijat ja 9 meeskonnaliiget.

Kinnitamata andmetel tekkisid lennukil tehnilised probleemid ja piloodid olid teatanud sellest lennujuhtimiskeskusele.

Iraanis Teheranis kukkus alla reisilennuk, mille pardal oli 176 inimest. Iraani päästetöötajad sündmuskohal.
Iraanis Teheranis kukkus alla reisilennuk, mille pardal oli 176 inimest. Iraani päästetöötajad sündmuskohal. Foto: -/AFP/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi teatas, et Iraanis asuv Ukraina suursaatkond tegeleb õnnetuse uurimise ja hukkunute lähedastega kontakti võtmisega.

Lende reaalajas jälgiva Flightradari lehekülje andmetel pidi Ukraina lennufirma lend 752 startima Teheranist kell 5.15 kohaliku aja järgi.

Lennulehekülje andmetel lend hilines ja lennuk tõusis õhku alles 6.12 Teherani aja järgi. Flightradar sai viimased andmed selle lennu kohta kell 6.14 kohaliku aja järgi.

Al-Jazeera andmetel edastas Iraani uudisteagentuur Isnan oma Twitteri  leheküljel video, millel on enne lennuk allakukkumist ja plahvatamist näha kummalist valgust.

Iraanis Teheranis kukkus alla reisilennuk, mille pardal oli 176 inimest. Iraani päästetöötajad sündmuskohal
Iraanis Teheranis kukkus alla reisilennuk, mille pardal oli 176 inimest. Iraani päästetöötajad sündmuskohal Foto: -/AFP/Scanpix

Ei ole andmeid, et Ukraina lennukiga aset leidnud õnnetus oleks seotud Iraani ja USA konfliktiga.

Iraani võimud teatasid, et nad alustasid USAle kättemaksmist kindral Qassem Soleimani tapmise eest Iraagi Bagdadi lennujaamas.

Iraan tegi raketirünnaku Iraagis asuvatesse USA lennuväebaasidesse Ain al-Asadis ja Erbilis. Iraani andmetel hukkus umbes 80 USA sõjaväelast, USA eitab seda.  

Mitmed lennufirmad teatasid, et nad on muutnud oma liinilennukite marsruute, vältides Iraani ja Iraagi õhuruumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles