HEA TEADA Christopher Nolani filmid käivad ka Leonardo DiCapriole üle mõistuse

Spekter
Copy
Leonardo Dicaprio Nolani filmis «Algus» (2010)
Leonardo Dicaprio Nolani filmis «Algus» (2010) Foto: Warner Bros.

Christopher Nolani 2010. aasta «Alguse» («Inception») staar Leonardo DiCaprio tunnistas, et ei tea, mis õigupoolest juhtus neli Oscarit võitnud linaloo lõpus, sest – nagu selgus – käis kurikuulsalt keerulisi loostruktuure viljeleva lavastaja Christopher Nolani vaimusünnitise täielik mastaap ka peaosatäitjale üle mõistuse.

Näitleja käis koos oma Tarantino-filmi kamraadi Brad Pittiga (kes nüüd kahe Kuldgloobuse omanik) külas taskuhäälingul «WTF With Marc Maron» ning tunnistas, et on tollega samas paadis, mis puudutab mõningaid keerulisemaid filme, milles ta on mänginud. Kui Pittile valmistas raskusi oma filmi «Tähtede poole» («Ad Astra») lõpust aru saamine, siis DiCaprio jaoks jäi müstikaks «Alguse» lõpp, milles tema tegelaskuju puhul ei ole aru saada, kas ta lõpetas mõtete reaalsuses või pärisilmas.

DiCaprio ütles, et iga kord, kui teda «grillitakse» ja püütakse välja pinnida n-ö õiget vastust, peab ta valmistama pettumuse ja ütlema, et tal pole õrna aimugi. Kes ei mäleta, siis filmis kasutas spioonitiim tehnoloogiat, mis võimaldas neil siseneda inimeste mõtetesse ja seal nendega manipuleerida.

«Sa lihtsalt keskendud oma tegelaskujule,» sõnas DiCaprio ja lisas, et kõik püüdsid Nolani mõtete puslet võtetel kokku panna, aga tulutult. 

Kuula intervjuud siit (alates 14.15).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles