7 pisikest, kuid pahaendelist liigaastaga seotud venelaste ebausku

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Shutterstock

2020 on liigaasta, mis tähendab, et veebruaris on tavapärase 28 asemel 29 päeva. Inimestele kombeks leida kõiges, mis tavapärasest erineb, alust ebausuks, ei erine siin ka liigaasta.

Limon kirjutab, et paljud inimesed näiteks arvavad, et liigaastal ei tohiks kindlasti abielluda ega kolida. Kuid isegi, kui sa ebausklik pole, on huvitav teada, milliseid jutte räägitakse. Kuna need on aga pahaendelised, siis uskumise osas tasub olla ääretult skeptiline – elu on ikka rohkemat kui vanarahvajutt, iga mees on ise oma saatuse sepp.

Abielu

Usutakse, et liigaasta pole abiellumiseks hea aasta, kuna paar kipub tülitsema ning suhe minevatki selle hukka. Kui aga sa ei taha aasta aega oodata, et abielluda, siis tasub kasutusele võtta ettevaatusabinõud. Pruut peab abielluma pikas kleidis ning kleidi külge tuleb õmmelda väikeseid nööpe – see takistavat meest üle aisa löömast.

Poodlemine, kolimine, remont

Usutakse, et tähtsad ostud tuleks jätta järgmisse aastasse – majad, korterid, autod. Lisaks ei ole soovitav alustada remondiga või kuskile kolida.

Töö

Ei ole soovitav teha ka tööga seotud kardinaalseid muudatusi.

Reisid

Öeldakse, et liigaasta reisid on raharaisk ning ei too rõõmu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles