Läti suurärimeest süüdistanud politseinik sattus ise uurimise alla

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia kesklinn.
Riia kesklinn. Foto: SCANPIX

Läti suurmaaomanikku Gatis Saknītist altkäemaksu andmises süüdistanud liikluspolitseinik sattus ise selle võtmise kahtlusega uurimise alla.

Riia kohtus jätkub ärimehe ja Läti endise suurima maaomaniku Gatis Saknītise altkäemaksu protsess, kirjutab Telegraf.

Väidetavalt pakkus ärimees eelmise aasta jaanuaris Riia -Ainaži maanteel pärast kiiruse ületamist liikluspolitseinikule 40 latti (ligi 890 Eesti krooni), et talle ei tehtaks protokolli. Juhtumi kohta algatati kriminaalasi.

Eilsel kohtuistungil teatas ärimehe kaitsja, et altkäemaksu võtmise eest süüdi mõistetud liikluspolitseinike seas on ka tema klienti süüdistanud võimuesindaja.

Kohus mõistis liikluspolitseinikud süüdi selles, et nad nõudsid eelmisel aastal ühelt autojuhilt 200 latti (ligi 4453 Eesti krooni) protokolli vormistamata jätmise eest.

Politseinikult endalt juhtumi kohta selgitust saada ei õnnestunud, kuna ta ei ilmunud kohtusse. Järgmine kord tuuakse ta istungile sunniviisiliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles