VIDEO ⟩ Paar toppis Palestiina poisi ostukotti, et laps Marokost Hispaaniasse smugeldada

Inna-Katrin Hein
Copy
Piirivalvurid jälgimas Marokos Hispaania enklaavis Melillas Aafrika migrante, kes üritavad enklaavi pääseda
Piirivalvurid jälgimas Marokos Hispaania enklaavis Melillas Aafrika migrante, kes üritavad enklaavi pääseda Foto: STRINGER/SPAIN/REUTERS/Scanpix

Põhja-Aafrikas Marokos pidas Hispaaniale kuuluva Melilla enklaavi piirivalve 31. detsembril kinni Hispaania päritolu paari, kelle ratastega ostukotist leiti 10-aastane Palestiina poiss.

Laps oli peidetud ostukotti Marokost ostetud puu- ja juurviljade alla, teatab independent.co.uk.

Uurimise käigus selgus, et poisi ema elab Melilla lähedal ajutises migrantide varjupaigas ning et ta maksis hispaanlastele, et nad ta poja salaja Hispaaniasse viiksid.

Hispaania paar peeti Beni-Enzari piiripunktis kinni ja poiss viidi emale tagasi.

Ei ole teada, kas ema ja poeg lähevad nüüd Palestiinasse tagasi. 

2019. aasta mais leidsid Melilla piirivalvurid põgeniku, kes oli end peitnud auto armatuurlaua sisse, lootes nii pääseda Marokost Euroopasse.

Marokos asuva Hispaania enklaavi Melilla piirivalve leidis 2019. aasta mais auto armatuurlaua seest 20. eluaastates migrandi.
Marokos asuva Hispaania enklaavi Melilla piirivalve leidis 2019. aasta mais auto armatuurlaua seest 20. eluaastates migrandi. Foto: HANDOUT/AFP/Scanpix

Tegemist ei olnud lapse, vaid 20. eluaastates noormehega, kes suutis end armatuurlaua sisse mahutada. Noormees oli üks kolmest inimesest, kes leiti Beni-Enzari piiripunktis kolme tunni jooksul erinevatest autodest.

Eelmise aasta jaanuaris olid kaks migranti peitnud end auto katusele kahe madratsi vahele, üritades nii Hispaaniasse pääseda, kuid piirivalvurid leidsid nad.

Nad võeti kinni ja hiljem saadeti Marokosse tagasi. Kohaliku meedia teatel oli see esimene kord, kui migrandid lootisd madratsite vahele peidetuna jõuda Hispaaniasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles