Doktor Vassiljev selgitab: miks me aevastame silmad kinni?

Raadio Elmar
Copy
Foto: Shutterstock

Raadio Elmar hommikuprogrammis käis Viktor Vassiljev, kes selgitas, miks me silmad kinni aevastame. 

«Aga loomulikult lähevad silmad kinni, sest aevastades pingulduvad kõik lihased ehk teisiti öeldes tekib lihaste kramp. Selleks, et rinnalihased, mis kopsud kokku suruvad, võiksid kokku tõmbuda, tõmbuvad ka silmad samaaegselt kinni,» sõnas Viktor Vassiljev.

Arsti sõnul on aevastamine tervisele väga kasulik. «Inimene aevastab siis, kui nina limaskestale satub tolmukübeke või midagi sellist. Aevastada tuleb siis, kui aevastamise tuju peale tuleb. Kui õiget refleksi ei ole, siis sa tegelikult ka ei aevasta. Kui hakkad aevastama, siis pane pihk ette ja ära igale poole tatista, see on ilmselge käitumine,» lisas ta.

«Kõige hullem lugu on siis, kui aevastus hakkab tulema ja siis ta ikkagi ei tule, nii võib juhtuda korduvalt. Mõtled, mida siis teha? Minu soovitus on see, et vaata eredat valgust, näiteks lampi või päikest. Siis tuleb ka aevastus ära,» soovitas tohter.

Mees selgitas, kas aevastamise kordade arvul on ka mingit tähtsust. «Kindlasti toob sulle õnne, kui sa aevastad paaritu arv kordi,» muigas ta raadio Elmar hommikuprogrammis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles