Rokilegend Meat Loaf ründas kliimatüdruk Greta Thunbergi: ta on ajupestud (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Meat Loaf
Meat Loaf Foto: LUKE MACGREGOR/Reuters/Scanpix

End seksijumalaks nimetav ameeriklasest rokilegend Meat Loaf ei usu kliimamuutusse ja ta ründas praegu kõige kuulsamat kliimaaktivisti, noort rootslannat Greta Thunbergi.

72-aastase muusiku arvates on 16-aastane Thunberg ajupestud, teatab dailymail.co.uk. 

«Tunnen Gretale kaasa. Teda on ajupestud nii, et ta usub kliimamuutusse, mida tegelikult ei ole. Ta on kellegi surve all ja teda sunnitakse rääkima asju, mis talle on suhu pandud,» sõnas Meat Loaf.

Laulja väidetest hoolimata on kliimateadlased seisukohal, et kliima soojenemine ohustab meie planeeti ja selle mõju on näha juba kõikjal maailmas.

Lisaks Meat Loafile on Thunbergi kritiseerinud ka BBC menusaate «Top Gear» endine saatejuht Jeremy Clarkson.

«Minu arvates peaks Greta minema tagasi kooli ja panema oma suu kinni,» sõnas Clarkson Amazoni autosarja «Grand Tour» uut hooaega reklaamides.

Venemaa president Vladimir Putin väitis möödunud aastal, et Rootsi teismelist kasutatakse ära ja tema esinemistega varjatakse mingit teist liikumist.

Venemaa presidendi arvates on kliimatüdruk heatahtlik, kuid halvasti informeeritud teismeline.

Thunberg oli 2019 Nobeli rahupreemia kandidaat. USA väljanne Time nimetas Greta Thunbergi aasta inimeseks.

Greta Thunberg oktoobris 2018 kliimastreigil Kanadas Edmontonis
Greta Thunberg oktoobris 2018 kliimastreigil Kanadas Edmontonis Foto: Amber Bracken/Reuters/Scanpix

Noor rootslanna pidas 2019. aasta septembris New Yorgis ÜRO kliimakonverentsil emotsionaalse kõne, milles kritiseeris maailma liidreid, kes on võtnud nii temalt kui teistelt noortelt tuleviku.

Siis seilas ta katamaraanil Le Vagabonde USAst Portugali. Sealt edasi sõitis ta rongiga Hispaaniasse Madridi, kus osales 2019. aasta detsembris kliimakonverentsil, tümitades taas maailma liidreid, et nad ei ole kliimamuutusega võitlemiseks midagi ära teinud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles