Kalev Meedia ajakirjad lõpetavad ilmumise?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakiri Just!
Ajakiri Just! Foto: AFP / Scanpix
«Tänane päeva pommuudis on juba mitu päeva kitsas ringis tiirelnud teave, et Oliver Kruuda paneb alates 1. veebruarist kinni AS Kalev Meedia välja antavad ajakirjad,» pajatab oma blogis endine Äripäeva ajakirjanik Inno Tähismaa.

Elu24.ee uuris ka mõnelt Kalev Meedia töötajalt, kas uudis võiks tõele vastata, kuid sealt saabus info, et kõik on nende arvates suurepärane. Lisaks pole Oliver Kruuda seni Elu24.ee kõnedele vastanud.

Elu24.ee uuris Tähismaadelt, kust selline uudis on alguse saanud.

«Kuulsime seda päris usaldusväärsest allikast. Eks see tehakse varsti ka laiemalt teatavaks,» räägib Inno Tähismaa ning lisab, et tegelikult pole sellest teadlikud veel isegi Kalev Meedia paberväljaannete enda töötajadki.

Miks arvad, et Kalev Meedia ajakrjad kinni pannakse?

Noh, alles see oli, kui mahlaärimees Oliver Kruuda ostis kalli rahaga üles terve trobikonna ajakirju ning pani neid juhtima endise kommimüüja, kes hakkaski ajakirjandust müüma nagu komme. See pole aga erilist edu toonud.

Investeeritud on küll miljoneid kroone, aga suht tühja. Ning ongi inimesed hakanud lahkuma, näiteks Peeter Raidla, endine Äripäeva üks tippajakirjanikke, kes veel mõni aeg tagasi toimetas ajakirja Ärielu.

Millised ajakirjad siis sinu arvates lähiajal kinni pannakse?

Neid ajakirju on terve trobikond: Just, venekeelne Bravo!, siis Ärielu, Avenüü, Muumi, Basket, Arvutikasutaja, Moto, Jalka, Sporditäht. Jätkatakse vaid Kalev Meedia televisiooni ja veebi tegemist.

Miks nad sinu arvates kinni pannakse?

Sest seni tõid ajakirjad Kalev Meediale iga kuu 4 miljonit miinust.

Elu24 uuris ka paarilt Kalev Meedia töötajalt, kas uudis võiks tõele vastata, kuid sealt saabus info, et kõik on nende arvates suurepärane. Nimelt ostis Kruuda vana-aasta viimastel päevadel ju veel Tartu Ekspressi ja Tartu Sun FMigi?

Suurepärasest on asi kaugel, praegu läheb väljaannetel kas sitasti või väga sitasti. Need Tartu Ekspress ja Sun olid mingid suures kahjumis projektid, mingit erilist ostmist seal ei toimunudki.

Ja nagu ma juba ütlesin, teadaolevalt ei ole selle uudisega, et paberväljaanded kinni pannakse, veel kursis isegi väljaannete endi töötajad. Nii et kuum uudis igatahes, uskuge või mitte! Küsige kas või Kruudalt endalt!

Oliver Kruudalt endalt, kahjuks kommentaari küsida ei õnnestunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles