Pildid: Kim Jong-ilil on Lõuna-Koreas teisik

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-ili teisik Kim Young-shik
Kim Jong-ili teisik Kim Young-shik Foto: SCANPIX

Lõuna-Koreas elab mees, kes oma välimuselt meenutab sellel kuul surnud Põhja-Korea diktaatorit Kim Jong-ili.

Kim Young-shik liigub ringi Seoulis sellistes riietes, milliseid meeldis kanda ka Kim Jong-ilil, edastab news.com.au.

Kim Young-shik on kehastanud naaberriigi nüüdseks endist diktaatorit üle kümne aasta.

Kuid Kim Jong-ili surm 17. detsembril tekitas selle, et 61-aastane lõunakorealase karjäär selle isiku teisikuna jõudis lõpule. Mehel on seljataga värvikas karjäär Kim Jong-ili järeleaimajana. Ta esines Põhja-Korea diktaatori rollis mitmetes telesaadetes ning reklaamides.

«Tunnen end üsna tühjana, mul on selline tunne nagu osa minust suri. Mu sõbrad püüavad lohutada, et osa inimesi võivad pärast surma veelgi kuulsamaks saada. Kuid ma ei arva, et see kehtib Kim Jong-ili kohta,» sõnas lõunakorealane.

Kim Young-shiki sõnul sai temast diktaatori kehastaja juhuslikult.

«Ühel päeval, kui ma pärast dušši võtmist välja läksin ja mu juuksed kergelt lokkis olid, ütlesid kaaslased, et ma näen välja nagu Põhja-Korea diktaator,» meenutas lõunakorealane.

Sellest tekkis tal idee kuulsat riigijuhti kehastama hakata.

Ta sai kuulsaks 1995. aastal, kui talle pakuti rolli Lõuna-Korea filmis, mis rääkis Lõuna-Korea teadlasest, kes salaja aitas Põhja-Koreal tuumarelva luua, et ära hoida jaapanlaste sissetung. Ta kehastas selles Põhja-Korea riigijuhti Kim Jong-ili.

Ka on ta kohtunud teiste kuulsuste kehastajate, näiteks George W. Bushi ja Vladimir Putini omaga.

Kehastaja sõnul jälgis ta televisiooni vahendusel, millal ja kuidas Põhja-Korea juht oma välimust muutis. Et tal oleks Kim Jong-ili soeng, lasi ta iga kolme kuu tagant lokid teha.

Kui Põhja-Korea juht 2008. aastal raskelt haigestus ning kõhnemaks jäi, võttis ka tema kehastaja kaalust alla.

Kim Young-shik lasi imiteerimise tarbeks õmmelda neli erinevat ülikonda, mis on sarnased riietega, mida kandis lahkunud liider. Samuti tellis ta viis paari platvormkingi, mis sarnanevad Kim Jong-ili kingadele.

Lõunakorealase sõnul on tal kahju, et ta ei saanud Põhja-Korea juhiga kunagi isiklikult kohtuda ega Põhja-Koread külastada.

Ta on kindel, et Kim Jong-ilil ei olnud aimugi, et Lõuna-Koreas elab tema teisik.

«Mult on juba küsitud, et kas mu poeg näeb välja nagu Põhja-Korea uus juht Kim Jong-un. Kahjuks ei näe ta riigijuhi moodi välja. Kui näeks, siis saadaksin ta kohe talentide ja teisikute võistlusele,» sõnas lõunakorealane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles