2019. aasta veidraimad kuriteod: lõvi ehmatamisest põhjapõdrasussides ratastoolivargani

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Naine tantsib hämmeldunud lõvile
Naine tantsib hämmeldunud lõvile Foto: Kuvatõmmis Instagramist

Kurjategijad juba puhkust ei võta ja nii juhtub ebameeldivaid asju iga päev. Kuid mõned kuritegudest on sellised, mis panevad paratamatult oma veidruse tõttu kukalt kratsima. FOX Newsi abiga toome teieni mõned 2019. aasta veidramad kuriteod, kus tuli ette nii mänguveoki jälitamist kui ka näiteks lõvipuuri ronimist. 

Põhjapõdrasussid ja ratastool

Ameerika Ühendriikides Arizonas üritas novembri viimastel päevadel põhjapõdrasusse kandnud 26-aastane Austin Shurbutt varastada ühe naise ratastooli.

Ametnike sõnul haaras Shurbutt peatusesse jõudnud rongis viibinud naise ratastooli ja lükkas rüseluse käigus seal istunud naise põrandale. Naise õnneks tõttasid appi rongis juhtunut pealt näinud inimesed, kelle kohta politsei ütles hiljem, et tegemist oli «kangelasreisijatega». Seejärel põgenes ratastoolivaras sündmuskohalt. 

Shurbutt vahistati mõni aeg hiljem tänu tuhandetele inimestele, kes sotsiaalmeedias mehe pilti jagasid. Phoenixi politsei andmetel on mehel kaks täitmata orderit ja nüüd süüdistatakse teda veel lisaks viies kuriteos, sealhulgas röövis, inimröövis ja kallaletungis.

«Vaatamata oma põhjapõdra sussidele ei levitanud see kurjategija pühademeeleolu,» ütles Phoenixi politseiosakonna esindaja, märkides, et Shurbutt kandis samu susse ka vahistamise ajal.

Pangaröövel ulatas tellerile oma nime ja aadressiga paberi 

Mõned pangaröövlid kannavad parukaid. Teised panevad maskid ette. Uurijate sõnul nägi aga järgneva loo kangelane oma identiteedi varjamisel üsna vähe vaeva. 

54-aastane Michael Harrell arreteeriti 2019. aasta augustis pärast seda, kui ta käskis USAs Clevelandis ühel pangatelleril endale sularaha üle anda. Selleks kasutas mees sedelit, millel oli kirjas tema täielik nimi ja aadress, vahendas FBI. 

Teadaolevalt kirjutas mees oma röövisoovi Ohio mootorsõidukite büroo dokumendi tagaküljele.

Teller pöördus sedelit saades Harrelli poole kasutades tema nime ja andis talle enne hädaabinumbrile 911 helistamist teadmata summa sularaha. Harrell võeti paar päeva hiljem vahi alla.

«Kui annate üle märkme, millel on juba teie nimi, ja aadress, aitab see õiguskaitseasutusi tohutult,» kommenteeris juhtumit FBI agent.

Varastataud autoga vennale politseijaoskonda vastu sõitmine

Selle juhtumi kallal töötanud politseinikud tundsid ilmsel teist kurikaelt vahistades deja vud.

Aga alustame loo jutustamisel ikka algusest.

Novembris vahistas Kansase politsei 36-aastase Eric Dean McCracken seoses sellega, et juhtimisõiguseta mees tabati varastatud Chevy Trailblazeri roolist. 

Mõni tund hiljem vahistati ka Ericu noorem vend, 32-aastane Keith Ray McCracken.

Nimelt jälitas politsei Keithi juhitud 2015. aasta Chevy Silverado maasturit GPS-i abil. Põhjus selleks oli lihtne. Auto oli samuti varastatud. 

Arvatakse, et noorem McCracken oli teel Jacksoni vanglasse, et mõned tunnid varem varastatud sõiduki juhtimise eest kinni nabitud vanema venna kautsjon maksta.

Vabaduse asemel said aga vennad võimaluse hoopis vanglas koos aega parajaks teha. 

Üle turvaaia hüpanud naine tantsib lõvile

Septembris muutus internetis populaarseks video naisest, kes tantsis New Yorgi Bronxi loomaaias lõvile.

32-aastane Myah Autrey otsustas teadmata põhjusel hüpata üle lõviaediku ja tantsida vaid mõne meetri kaugusel seisnud nähtavalt hämmeldunud kaslase ees. 

Bronxi loomaaia pressiesindaja ütles Fox Newsile juhtunut kommenteerides, et Autry tegevus oli tõsine rikkumine ja seadusest üleastumine, mis oleks võinud põhjustada tõsiseid vigastusi või surma.

«Tõkked ja reeglid on kehtestatud nii külastajate, personali kui ka loomade turvalisuse tagamiseks,» lausus pressiesindaja ja lisas, et loomaaias kehtib reeglite rikkumise osas nulltolerants.

New York Post vahendas hiljem, kuidas naine postitas oma tegevusest sotsiaalmeediasse videoid ja fotosid.

Naine vahistati novembris. 

Poes vargil käinud mees tuli tööd küsima

On palju võimalusi, kuidas oma CV-d ahvatlevamaks muuta, kuid järgnev lugu ei ole kindlasti üks neist võimalustest, kuidas positiivses mõttes silma paista.

Aprillis soovis üks tundmatu mees Wyomingis asuvas spordikaupade kaupluses tööle kandideerida, kuid uurijate sõnul jõudis mees samal päeval poest kahel korral ka kaupa varastada.

Tundmatu 36-aastane mees ostis esmalt mõned esemed oma preemiakaardiga, kuid ei maksnud poest võetud päikeseprillide ja laskemoona eest. 

Seejärel naasis mees umbes kolm tundi hiljem - seekord selleks, et küsida tööd. 

Väidetavalt varastas mees pärast töö küsimist poest veel kaks paari päikeseprille.

Politsei sai mehelt varastatud esemed tagasi ja talle esitati süüdistus varguste eest.

Politsei jälitas liiga aeglaselt sõitnud mänguveoki roolis olnud naist

Lõuna-Carolina politsei pidas sel suvel 25-aastasele Megan Holmani kinni seoses avalikus kohas narkojoobes viibimise eest. Asja tegi aga veidraks see, et naine peeti kinni hetkel, mil ta juhtis mootoriga mänguveokit.

Süüdistuse järgi tabati narkojoobes naine hõbedase Power Wheelsi veoauto roolist oma kodu lähedalt.

Politsei sõnul pääses naine hilisemast süüdistusest vaid tänu sellele, et tema sõiduvahendiks oli mänguauto, mitte päris sõiduk.

Politsei ei olnud kindel, kuhu naine täpselt suundus, kuid Holmani enda sõnul oli ta parajasti aardejahil ja tahtis saada samasuguseks elukutseliseks maadlejaks, nagu tema isa. Kas Holmani isa ka tegelikult maadleja on, pole politseile teada. 

Naine vabastati varsti pärast vahi alla võtmist omal vastutusel.

Jalutuskäru varastanud naised unustasid lapse poodi

Järgnev lugu on ehe näide sellest, mis juhtub siis, kui kavatsete kuskilt midagi varastada, aga unustate kellegi sündmuspaigale maha.

Nimelt sattusid augustis New Jerseys politsei huviorbiiti kolm naist, kes varastasid kauplusest lapsekäru, kuid üks varastest unustas oma lapse poodi maha.

Pundist kaks naist segasid müüjat samal ajal kui kolmas naine viis poest ühe lapsevankri minema. Lõpuks lahkusid ka kaks ülejäänud naist poest, kuid üks neist unustas oma hinnalisema vara - lapse -  poodi.

«Ma olen ülimalt solvunud, et asjasse segati lapsed. Ärge käituge oma lastega nii,» ütles juhtunust šokeeritud poe omanik Enelio Ortega.

Poe omanik lisas, et kui inimestel on elamiseks vaja varastada, siis on see nende isiklik probleem, millesse ei tohiks lapsi segada.

Ortega jagas lastetarvete poe Facebooki lehel ka videot vargusest, sest see oli tema jaoks lihtsalt jaburuse tipp.

Naiste saagiks langes 300 dollarit maksnud käru ja vargusega seoses vahistati 23-aastane Maryann Cash ja Inglismaat pärit 20-aastane Nan McCarthy

Naised tõid hiljem varastatud käru poodi tagasi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles