Suri filmi «Lolita» peaosatäitja Sue Lyon

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Sue Lyon filmis «Lolita» 1962. aastal.
Sue Lyon filmis «Lolita» 1962. aastal. Foto: Capital Pictures/Scanpix

Neljapäeval lahkus meie hulgast kultusfilmis «Lolita» peaosa mänginud kunagine lapstäht Sue Lyon.

Näitlejanna kauaaegne sõber Phil Syracopoulos teatas, et Sue Lyon suri teisel jõulupühal Los Angeleses 73-aastaselt, vahendas The New York Times. Syracopoulose sõnul olid naisel juba mõnda aega terviseprobleemid.

Ameerika näitlejanna alustas karjääri 50ndate lõpul, kuid sai üle maailma tuntuks 1962. aastal, kui mängis Stanley Kubricku lavastatud kinoklassikas «Lolita». Vladimir Nabokovi samanimelisel romaanil põhinev film räägib keskealisest mehest, kes kiindub 12-aastasesse tüdrukusse.

Lyon sai tähtsa filmirolli, kui oli vaid 14-aastane. Lyon valiti välja ligikaudu 800 tüdruku seast ning Nabokov, kes kirjutas ka filmi stsenaariumi, nimetas noort näitlejannat «perfektseks nümfiks».

Lisaks «Lolitale» tegi Lyon lapsena veel mitukümmend filmi- ja telerolli.

Sue Lyon filmis «The Flim-Flam Man» 1967. aastal. Pildil on ka Michael Sarrazin.
Sue Lyon filmis «The Flim-Flam Man» 1967. aastal. Pildil on ka Michael Sarrazin. Foto: Imago/ScanPix

Lyon sündis 1946. aastal Iowa osariigis Davenportis viielapselises peres. Ta isa suri enne tütre esimest sünnipäeva ning peagi kolis perekond Dallasesse ja seejärel Los Angelesse.

Lyon osales filmides ja sarjades ka pärast «Lolitat». Viimati võis teda näha õudusfilmis «Alligaator» aastal 1980.

Lyon oli viis korda abielus. 1973. aastal abiellus ta Cotton Adamsoniga, kes istus samal ajal mõrva ja röövi eest vangis. Nad lahutasid aasta hiljem, kuna Lyoni sõnul ei õnnestunud tal enam filmirolle saada, kuna oli kurjategijaga abielus. Endise lapstähe viimane abielu lõppes 2002. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles