HUUMORIKULD ⟩ 15 aegumatut «Tujurikkuja» sketši, mis vääriksid Oscarit, Grammyt ja Kuldset Vaarikat (3)

Liina Suvi Ristoja
, Apollo Kinoportaali toimetaja
Copy
Märt Avandi «Põgene, vaba laps»
Märt Avandi «Põgene, vaba laps» Foto: Kuvatõmmis

Täna õhtul saadame ilutulestikuga ajalukku 2010ndad aastad ning siseneme lootusrikkalt uutesse 20ndatesse. Kahtlemata jäävad viimase kümnendi telekroonikasse kuldsete tähtedega «Tujurikkuja» aastavahetuste ja Eesti Laulu programmi tehtud satiirilised, tabavad ja ennekõike elurõõmsalt üleannetud sketšid, mis sageli andsid ühiskondliku närvi pihta vajalikult valusa obaduse. 

Nii mõnedki neist humoorikatest episoodidest pilasid ka Eesti (aga ka Hollywoodi) audiovisuaalkultuuri pärleid, mis vääriks lausa omaette auhinda. Meenuta, millised need olid, ja saada lõppev kümnend minevikku suure naerupahvakaga!

Ent tujurikkujate kümnendi kokkuvõtet tehes ei saa kuidagi üle ega ümber ka nende kõige legendaarsematest paladest, mis pole küll seotud filmidega, aga millest kõigil on Eesti kultuuriloos omaette roll mängida ning millesse, mis seal salata, on ka visuaalselt poolelt panustatud kui mitte Oscari või Grammy, siis vähemalt Kuldse Vaarika (halvimate filmide «preemia») või lihtsalt käepigistuse vääriliselt.

Elutööauhind:

Parim populaarne komöödia:

Parim patriootiline draama:

Parimad visuaalefektid:

Parim düstoopiline action-põnevik:

Parim/halvim meespeaosa:

Johhaidii ja head uut kinoaastat!

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles