AASTA TOP Need 10 filmi teenisid 2019. aastal Eesti kinodes enim kassatulu

Spekter
Copy
"Tõde ja õigus" esilinastus Apollo Kino Solarises
"Tõde ja õigus" esilinastus Apollo Kino Solarises Foto: Konstantin Sednev

2019. aasta tõi eestlastele «Tõe ja õiguse» (ja uue Oscari-lootuse!), Tänaku-hulluse, ohtralt kodumaist huumorit ja küllaga muinasjutulisi kinoelamusi. Ent mis siis olid need filmid, mis Eesti kinokassades edukaimad olid? Siin on lõppeva aasta suur kokkuvõte!

2019. AASTA EESTI KINOKASSA TOP 10*  

  1. «Tõde ja õigus» 267 336 (1 554 082 €)
  2. «Klassikokkutulek 3» 122 146 (751 532 €)
  3. «Jokker» 98 577 (686 995 €)
  4. «Lõvikuningas» 112 606 (646 566 €)
  5. «Tasujad: Lõppmäng» 88 958 (632 518 €)
  6. «Ott Tänak – The Movie» 96 174 (568 346 €)
  7. «Vanamehe film» 86 586 (558 713 €)
  8. «Lemmikloomade salajane elu 2» 109 361 (547 731 €)
  9. «Kuidas taltsutada lohet 3» 89 768 (483 326 €)
  10. «Kiired ja vihased: Hobbs & Shaw» 72 971 (481 437 €)

* Filmi pealkirja järel vaatajate arv Eesti kinodes kokku ja sulgudes teenitud kassatulu detsembri lõpu seisuga Apollo Kinoportaali andmetel. Lõplikud summad võivad vähesel määral veel muutuda.

Apollo Kino tegevjuht Kadri Ärm andmas «filmistaar» Ott Tänakule üle Apollo Kino eluaegset kinopiletit.
Apollo Kino tegevjuht Kadri Ärm andmas «filmistaar» Ott Tänakule üle Apollo Kino eluaegset kinopiletit. Foto: Madis Sinivee

Baltimaade moodsaim kino

«Käesolev aasta on olnud Eesti suurimale kinoketile väga tegus, sest avasime Baltikumis neli kino,» kirjeldab Apollo Kino Baltikumi tegevjuht Kadri Ärm. «Kevade alguses avasime Tartus Apollo Kino Eedeni (vaata galeriid siit!), mis pakub Annelinna kinosõpradele mugavat, modernset ja kiiret kinoelamust nende vahetus läheduses. Aprillis leidis aset esimene kino avamine Lätis Akropole keskuses Riias (vaata galeriid siit!), mis on 9 kinosaaliga Baltikumi suurim Apollo Kino,» ütleb Ärm.

Augusti alguses kinnitas Apollo Kino kanda ka Leedus Panevežyse linnas, kus avati 3 kinosaaliga modernne kinokompleks. «Leedu kinosõbrad on Apollo Kino positiivselt vastu võtnud ning tore on näha, et ka sealsed kino külastajad on uutele kinokontseptsioonidele avatud,» sõnab Ärm, kelle sõnul on nii Läti kui Leedu turgudele sisenemine vastanud kinoketi ootustele.

13. juunil avas uuendatud Ülemiste keskuses uksed Apollo Kino Ülemiste (vaata avamise galeriid siit!). Euroopa moodsaim kinokompleks pakub 6 kinosaali jagu kvaliteetset kinoelamust tipptasemel kinotehnika, mugavate nahktoolide ning kinorestoraniga. «Apollo Kino Ülemistega tutvustasime Eesti kinosõpradele Eesti esimesi paarisdiivaneid, mis pakuvad kodusohvast veelgi mugavamat kinoelamust ja viivad kinokogemuse täiesti uuele tasemele,» kiidab Ärm.

«Algav aasta toob kaasa laienemisi kogu Baltikumis ning jätkuvat rõhku kinokontseptsioonide edasiarendusele ja müügiala tootearendusele, et rahuldada ka kõige nõudlikuma kinokülastaja ootuseid,» kinnitab Ärm.

Kultuurne kinoaasta

Äriklientide ja teatrisõprade suurimaks maiuspalaks on ainulaadne esindussaal – Apollo Teater, mis tänu oma suursugususele ja kvaliteetsele tehnikale võimaldab lisaks ülimale filmielamusele läbi viia väiksemaid ja suuremaid üritusi, kontserte ja etendusi. 

«Kuigi käesolev filmiaasta ei olnud nii rikkalik nagu 2018, mil linastus rekordarv kvaliteetseid Eesti filme, on Eesti kinoturg tugevas seisus. Ennekõike seepärast, et lõppevasse kinoaastasse saime uhkusega sisse kirjutada Eesti Vabariigi sajandi filmi «Tõde ja õigus»,» võtab Kadri Ärm aasta kokku.

Eesti sajandi suurfilmi pidulik esilinastus toimus Apollo Kino Solarises (vaata galeriid siit!) ning sündmuse avas president Kersti Kaljulaidi kõne. 

Järelvaata eksklusiivset otseülekannet esilinastuse punaselt vaibalt:

Mugavalt ja vastutustundlikult uude aastakümnesse

«Jätkuvalt on kinokülastajatele muutumas olulisemaks mugavus ning kasvamas on huvi luksuslikuma kinoelamuse vastu, mida kinnitab staaritoolide ja kinorestorani populaarsuse kasv,» selgitab Ärm. «Staaritoolide ja kinorestoraniga kaasneb kiire ja privaatne teenindus, mitmekülgne menüü ning võimalus tellida reguleeritava selja- ja jalatoega ülimugavatelt nahktoolidelt läbi puutetundliku ekraani maitsvad hõrgutised otse lauda,» täpsustab Ärm Apollo kinode uudseidlahendusi.

Mugavuse suurendamise juures on Eesti suurim kinokett tegemas mitmeid keskkonnasõbralikke samme, et vähendada kinode poolt tekitatud ökoloogilist jalajälge ning võimadada filmisõpradel ka kinos teha keskkonda säästvaid valikuid. Käesoleva aasta juulist pakuvad Apollo kinod klientidele tasuta biolagunevaid kõrsi ning võimalust osta kohvi või teisi kuumasid jooke oma termotopsiga, mis annab olenevalt kinost kuni 15% allahindluse. «Eesti suurima kinoketina soovime tähelepanu tõmmata sellele, et iga kasutamata jäänud ühekordse pakendiga säästame loodust. Iga väikseimgi samm, kui seda teevad paljud, on kokku suur samm,» julgustab Ärm korduvkasutatavat topsi kasutama.

Apollo Kino soovib mängulist aasta lõppu ning elamusterohket uut kinoaastat!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles