TERAV KEEL Kas Marko Reikop tõesti solvas president Kaljulaidi intervjuus? (1)

Elu24
Copy
Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid
Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid Foto: Elmo Riig

Kersti Kaljulaidi aastalõpuintervjuus ETVs tuli ette tõeline ootamatus, kui president katkestas Marko Reikopi küsimuse ning sõnas, et on tõeliselt solvunud.

Traditsioonilises aastalõpuintervjuus presidendiga viis Marko Reikop teema sügisesele Setomaa visiidile. «Kuna te olete suurema osa ajast elanud nii-öelda eebenipuust tornis...,» alustas Reikop, kui ta peatati.

«Mis mõttes?» päris Kersti Kaljulaid üllatunult ette nõjatudes. «Luksemburgi mõttes. Luksemburg on Eesti mõistes väga eebenipuust torn võrreldes Setomaaga,» selgitas Reikop.

Sellega president siiski rahul ei olnud. Ta kirjeldas taasiseseisvumise järel nähtud kitsikusepäevi. «Ja siis te ütlete, et ma unustan ära selle, mida tähendab see, kui poodi minnes peab väga hoolega vaatama, millist leiba osta. Ma ei ole sellega nõus, see on ebaõiglane!» ütles Kaljulaid.

Samuti ei soovinud Kaljulaid kuulda Ukraina suurärimehest ekspresidendi elust. Presidendi sõnul elavad ta pere ja tuttavad tavalist elu, seepärast suudab ta olla kitsikuses elavate vastu empaatiline, annetades alati oma palgast osa.

«Anna andeks, aga see on väga ülekohtune, kui sa ütled, et ma elan eebenipuust tornis,» sõnas Kaljulaid, mille järel Reikop viis jutu mujale. Ilmselt tahtis teravkeelne ja -meelne saatejuht ka algul kasutada levinumat väljendit «elevandiluust torn».

Vaata ka ERRi videot! Vastuoluline küsimus algab ajamärgist 18:20.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles