Mustamäe Rimis pussitaja kinni pidanud Erkile anti tänukiri

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Endine kaitseväelane murdis maha ostukeskuses teenindajat rünnanud mehe.
Endine kaitseväelane murdis maha ostukeskuses teenindajat rünnanud mehe. Foto: Erakogu

Lääne-Harju politseijaoskond avaldas detsembri alguses Mustamäe Rimis noaga ründaja kahjutuks teinud Erki Poomannile tänu. 

«Avaldasime eelmisel nädalal tänu Erki Poomannile. Erki tegi otsusekindlalt ja oskuslikult tegutsedes kahjutuks ning pidas kinni Mustamäe Keskuse Rimi kaupluses noaga vehkinud ja inimesi ähvardanud isiku!» kirjutas Lääne-Harju politseijaoskond Facebookis

Tallinnas Mustamäe kaubanduskeskuses võttis 6. detsembri õhtul poodlemine dramaatilise pöörde, kui purjus mees ründas noaga teenindajat ja paanikas rahva seast välja ilmunud endine kaitseväelane ründaja oimetuks lõi, kirjutas Elu24.

Kohalesaabunud politseipatrull selgitas välja, et toidupoe kassapidaja keeldus vastavalt eeskirjadele alkoholi müümast 61-aastasele meesterahvale, kuna viimane oli alkoholijoobes.

Purjus mees vihastas ning võttis seejärel taskust noa ja ründas kassapidajat. Appi ruttas endine kaitseväelane Erki Poomann, kelle sõnul sõitsid nad elukaaslasega eskalaatoriga alla, kui kuulsid hirmsat kisa ja nägid rahvast laiali jooksmas. 

«Tõmbasin kindad kätte ja tormasin sündmuspaika. Tundus, et ründajale oli gaasi näkku lastud. Sain noa temalt kätte ja viskasin selle eemale,» kirjeldas Poomann toona asjade käiku Elu24-le.

Samal ajal, kui Poomann ründaja maha surus ja oimetuks lõi, kutsus tema elukaaslane appi lähedalasuvaid turvamehi, et need mehe käed raudu paneks.

Kohale saabunud politsei pidas 61-aastase mehe kinni ja talle esitati kahtlustus avaliku korra raskes rikkumises relvaga ähvardades. Süüdimõistmisel karistatakse sellise teo eest rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles