Grete Klein töö kõrvalt lapse kasvatamisest: emaga kahe peale saame hakkama

Elu24
Copy
Grete Klein «Ringvaates».
Grete Klein «Ringvaates». Foto: Kuvatõmmis ETV-st

Tänavu emaks saanud näitleja Grete Klein (30) mängib üht peaosa uues ETV lühisarjas «Nõnda ka maa peal». Klein rääkis «Ringvaates», kuidas ta töö kõrvalt lapse kasvatamisega toime tuleb.

«Padjaklubi» täht Grete Klein ja telerežissöör Ergo Kuld (43) said esimese lapse tänavu märtsis. Uues lühisarjas «Nõnda ka maa peal» mängib Klein üht peaosa ning Kuld lavastab. Klein tunnistas, et töö kõrvalt on raske lapse jaoks aega leida.

«Ergo on siin ja lisaks veel mujal, nii et ma enda emaga kahe peale kuidagi seal saame hakkama. Uuest aastast loodetavasti on meil rohkem aega olla kõik koos,» avaldas Klein «Ringvaatele».

Kuigi sarjas on rolle ka lastele, jäi Klein kõhklevale seisukohale, kas tahab pisitütart teleekraanile lasta. «Minu laps on üheksakuune veel, ma natuke hoian teda veel kaamera taga,» naeris noor ema.

Klein arvas, et tal on nüüd lihtsam kaamera ees emarolli mängida, kui on ise ka ema. «Tekib see mingisugune tunne, mida enne ei ole, kui pole seda kogenud,» selgitas näitlejanna, kelle peamine katsumus on «Padjaklubi» Laura rollist välja tulla.

«Mul on see, et pean iga stseeni eel mõtlema, et kuidas olla nii, et oleks võimalikult vähe Laura, et ei oleks selliseid nüansse liiga palju sees. See nõuab tegelikult kõva pingutust,» tunnistas Klein.

Sarja režissöör Ergo Kuld nimetas oma naist tohutult heaks ja võimekaks näitlejaks. «Seda on tõestanud juba «Padjaklubi» seriaal. Komöödia ei ole kindlasti žanr, mis on lihtne, aga ma usun, et tema võimekus on midagi enamat kui «Padjaklubi» annab meil võimalust näha,» ütles Kuld.

Kodumaine lühisari «Nõnda ka maa peal» näeb eetrivalgust pühade ajal kolmel õhtul alates 26. detsembrist. See on südamlik ja kohati tragikoomiline perelugu, mis jälgib jändrikust isa ja võõrandunud tütarde suhteid. Isa ootamatu terviserike seab pere jõulude ajal silmitsi teekonnaga, mille kestel leitakse lepitus iseenda ja lahku kasvanud pereliikmetega.

«Nõnda ka maa peal» taga seisavad samad tegijad, kes sel sügisel lahutanud meelt sarjaga «Lahutus Eesti moodi»: stsenarist on Martin Algus ja režissöör Ergo Kuld. Näitlejate ansamblisse kuuluvad Karin Rask, Grete Klein, Ülle Kaljuste, Marika Barabantsikova, Vello Janson, Tõnu Oja, Martin Algus, Henri Kass, Sten Karpov jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles