Kummaline juhtum ⟩ Jõgeva politsei otsis kurjategijat, kuid noormees andis endast ise Facebookis märku?

Elu24
Copy
Politseinik kasutab käeraudu. Foto on illustreeriv.
Politseinik kasutab käeraudu. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig

Jõgeva politsei andis kolmapäeva pärastlõunal Facebookis teada, et otsib taga 19-aastast Tõnis Tomsonit, kes hoiab kõrvale karistuse kandmisest. Ootamatult andis Tomson endast ise postituse kommentaarides märku.

«Kas sina tead, kus on Tõnis? 19-aastane Tõnis hoiab kõrvale karistuse kandmisest, mille kohus määras talle toimepandud kuriteo eest,» andis Jõgeva politsei Facebooki vahendusel teada.

Peagi ilmus postituse juurde Tõnis Tomsoni vastus: «Ma peidus.»

Tagaotsitav mees andis endast ise Facebookis märku?
Tagaotsitav mees andis endast ise Facebookis märku? Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Hiljem avaldas Jõgeva politsei, et Tomson on üles leitud: «Aitäh kõigile abi eest, mees sai pühadeks tagasi kindlasse kohta – paraku ei pakuta ses kohas jõuluõhtul ahjupraadi ja hapukapsast, ei näe ka vana-aastaõhtu teleprogrammi või uhket ilutuld. Küll saab rahulikult omaette läbi mõelda selle, milliseid pahategusid edaspidi vältida nii, et aastalõpule ei peaks vastu minema teiselpool trelle.»

Laupäeva hommikul kirjutas Tomson Facebooki grupis «Eestlaste kolmnurk», et teda siiski kinni võetud pole. «Mind nad veel kätte pole saanud. Võib-olla võtsid vale Tõnise,» mõtiskles Tomson.

Selgub, et samanimelisi tegelasi on kaks ning tegelikult kurjategija Facebookis sõna ei võtnud. Nimekaimust naljahammas on vangi pandud Tomsonist aasta noorem. Kuid humoorikas vaatepilt sellegipoolest!

Kohtulahendite registrist selgub, et Tomson on noorele eale vaatamata aastaid seadusega pahuksis olnud. 2015. aastal sai ta väljapressimise eest neli aastat vangistust, kuid pääses sellest, kuna oli alaealine. 2016. aastal mõisteti Tomson süüdi avaliku korra raskes rikkumises, samal aastal levitas ta alla 14-aastase lapse erootilisi pilte ning pidi selle eest üldkasulikku tööd tegema.

Nüüd otsis Jõgeva politsei Tomsonit taga, kuna ta sõitis eelmise aasta oktoobris lubadeta ja täis peaga ega ilmunud õigel ajal karistuse kandmiseks vanglasse. Tänavu mõisteti talle ühe aasta ja kaheksa kuu pikkune vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles