TÖÖKIUS Briti insener leiutas WC-poti, kus ei kannata kaua istuda (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
WC-pott. Pilt on illustreeriv
WC-pott. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Briti insener Mahabil Gill disainis 13-kraadise kalde all WC-poti, mille peal on võimatu kaua istuda ja tööaega raisata.

Gilli sõnul on firmadele ja ettevõtetele sellisest WC-potist kasu, sest juba pärast paari minutit on inimestel nii ebamugav, et nad üritavad oma häda võimalikult kiiresti ära teha, teatab msn.com 

«Firmadele on see kasulik, sest töötajad veedavad WCs vähem aega ja on produktiivsemad. Ainuüksi Ühendkuningriigis lähevad töötajate WC ja puhkepausid aastas maksma 4 miljardit naela,» lisas insener.

Gilli sõnul on The StandardToilet nime kandev WC-pott kasulik ka selle poolest, et parandab inimese rühti.

«Meditsiiniuuringud on näidanud, et traditsioonilise WC-poti kasutamine võib tekitada jämesoole turset ja vaagnalihaste nõrgenemist. Uus WC-pott seevastu treenib nii ülemisi kui alumisi jalalihased ning ka kõhulihaseid,» selgitas uue WC-poti väljamõtleja.

Gilli teatel on ta uuest WC-potist huvitatud mitmed firmad, kuid ka linnavalitsused ja bensiinijaamad, tahtes praegused tavalised WC-potid asendada kalde all WC-pottidega.

Siiski on ka neid, kes peavad uut WC-potti nõmedaks ja töötajaid ahistavaks.

«Kapitalistid teevad kõik, et töötajatelt viimane välja pigistada. Isegi WCs olemise aega piiratakse,» oli ühe uut WC-potti internetis näinu kommentaar.

«Inimestel on universaalne vajadus end kergendada, kuid tööandjad üritavad seda aega vähendada, et ise rohkem kasu saada,» lisas veel üks kommenteerija.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles