VEEBIKONSTAABEL HOIATAB ⟩ Ära kingi raha petturitele!

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Veebikonstaabel Maarja Punak jagas postitust, millega üritatakse kergeusklikelt raga välja petta.
Veebikonstaabel Maarja Punak jagas postitust, millega üritatakse kergeusklikelt raga välja petta. Foto: Kuvatõmmis Facebookist

​Veebikonstaabel Maarja Punak avalikustas lähenevate pühade eel, mil raha laenamine muutub taas väga aktuaalseks, ühe äratuntava petuskeemi, mille ohvriks inimesed jätkuvalt langevad.

«Mu ema vajas raha. Ta taotles laenu mitmes pangas ja ta lükati tagasi. Sõber soovitas laenuandja Kati, kes tegi talle laenu 25,000 eurot. Ta on usaldav naine. Kaks mu ema sõpra on samuti vastu võetud.» 

Just sellise sisuga sõnumi eest hoiatab veebikonstaabel Maarja Punak oma Facebooki lehel. 

Selline kommentaar täiesti suvalise postituse all võiks Punaku sõnul igaühes tekitada tunde, et tegemist on petuskeemiga. 

«Kahjuks veel ei tekita. Ikka ja jälle leidub inimesi, kes näevad selles viimast väljapääsu enda rahamuredest,» tõdes Punak. 

Veebikonstaabel toob siinjuures ära ka lihtsa selgituse, et sellise laenu saamiseks, mida tegelikult kunagi ei saagi, küsib pettur alati sissemaksu. Sellest summast jääb aga kergeusklik inimene samuti ilma. 

«Ära kingi raha petturitele!» hoiatas Punak.

Veebikonstaabel lisas, et kõik teeksid kindlaks, et ka nende lähedased on sellest skeemist teadlikud ega sattuks pühade ajal olukorda, kus neil ei ole enam võimalik toidulauale midagi osta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles