SUUR ÜLEVAADE ⟩ Mida põnevat näitavad Eesti telekanalid pühade ajal ja aastavahetusel?

Elu24
Copy
"100 erilist eestlast" jõulueri
"100 erilist eestlast" jõulueri Foto: Kanal 2

Nii mõneski mõttes on just detsember üks aasta erilisemaid telekuid. See on aeg, mil tehakse kokkuvõtteid, koostatakse edetabeleid ja meenutatakse, mida kõike on viimase 12 kuu jooksul korda saadetud. Aasta lõpus jõuab televaatajateni hulk põnevaid erisaateid, uusi kodumaiseid filme ja sarju ning hulgaliselt huumorit.

ETV

Eesti Televisioon pakub jõulunädalal vaatajatele elamusterohket programmi, mille pärliteks on uus kodumaine lühisari «Nõnda ka maa peal», heategevussaade «Jõulutunnel», humoorikad lood saates «Elu parim nali», värsked erisaated ETV tegijatelt ja mitme filmi ning suurlavastuse tele-esilinastused, nende seas ka kodumaine mängufilm «Võta või jäta», animafilm «Lotte ja kadunud lohed», dokfilm «Väikese põhjapõdra Ailo suur seiklus» jpt. Vaatajateni jõuab ka igihaljas kodumaine filmiklassika: «Viimne reliikvia», «Mehed ei nuta», «Siin me oleme» jt.

Pühade ajal näeb eetrivalgust uhiuus kodumaine lühisari «Nõnda ka maa peal». Alates 26. detsembrist on kolmel õhtul kell 20 vaatajate ees südamlik ja kohati tragikoomiline perelugu, mis jälgib jändrikust isa ja võõrandunud tütarde suhteid. Isa ootamatu terviserike seab pere jõulude ajal silmitsi teekonnaga, mille kestel leitakse lepitus iseenda ja lahku kasvanud pereliikmetega. Näitlejate ansamblisse kuuluvad Karin Rask, Grete Klein, Ülle Kaljuste, Marika Barabantsikova, Vello Janson, Tõnu Oja, Martin Algus, Henri Kass, Sten Karpov jt. 

«Nõnda ka maa peal»
«Nõnda ka maa peal» Foto: Ülo Josing / ERR

Jõulunädal saab ETVs väärika alguse kohe esmaspäeval, kui kell 20.30 on ekraanil aastalõpu intervjuu president Kersti Kaljulaidiga. Lõppevale aastale vaatab koos riigipeaga tagasi Marko Reikop.

Mängufilm «Võta või jäta» tele-esilinastub 23. detsembril kell 21.30. Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks valminud mängufilm on lugu 30-aastasest Erikust ja tema isaks kasvamise teekonnast. See on traagiline ja kohati koomiline lugu üksinda vastsündinud eest vastutama jäävast tavalisest eesti mehest, kellest saab igapäevaelu kangelane, Superman, kes on oma isaduse eest valmis küünte ja hammastega võitlema. Osades Reimo Sagor, Nora Altrov, Emily Viikman, Liis Lass, Adeele Sepp, Epp Eespäev, Andres Mähar, Egon Nuter, Mait Malmsten. Stsenarist ja režissöör Liina Trishkina-Vanhatalo, produtsent Ivo Felt. 

«Võta või jäta»
«Võta või jäta» Foto: ERR

24. detsembril kell 21.20 jõuab esmakordselt tele-ekraanile suvine menulavastus «Kremli ööbikud». Loo keskmes on üks päev Jaak Joala elust 1987. aastal, mõned aastad enne suurelt lavalt lahkumist. Sel päeval annab ta ühes tundmatuks jääda soovivas nõukogude linnas seitse kontserti. Tegevus toimub küll ühe päeva jooksul, kuid mälupiltidena liigub ta pidevalt oma minevikku ja tulevikku. See on lugu Jaak Joalast, kuulsuse ihast ja oskusest seda kanda. Lavastaja Robert Annus. Laval Märt Avandi, Juss Haasma, Priit Strandberg, Saara Pius, Maria Annus, Katrin Pärn, Robert Linna, Tambet Seling, Janek Joost. Režissöör Erle Veber, produtsent Rait Roland Veskemaa. 

«Kremli ööbikud». Keskset rolli kandval Märt Avandil on publik esimesest hetkest pihus. FOTO:
«Kremli ööbikud». Keskset rolli kandval Märt Avandil on publik esimesest hetkest pihus. FOTO: Foto: Gabriela Liivamägi

Esimene jõulupüha on ETVs traditsiooniliselt pühendatud heategevusele. Heategevussaade «Jõulutunnel» pöörab sel aastal tähelepanu psüühiliste traumadega lastele ja noortele. Alates kella 10-st hommikul jõuavad läbi päeva stuudiosse külalised ja kõlab hea muusika, päeva võtab kokku õhtu viimane otselülitus kell 21.20. Heategevussaate tänavust teemat avab sel laupäeval kell 20.30 eelsaade «Jõulutunnel. Lootus», esimesel jõulupühal kell 20 toob ETV ekraanile heategevuskontserdi, kus astuvad üles Tõnis Mägi, Johansonid, Rolf Roosalu ja Tiit Kikas, Riho Sibul jpt. 

«Jõulutunnel»
«Jõulutunnel» Foto: Kairit Leibold / ERR

Läbi nädala on pea iga päev eetris värsked erisaated ETV tegijatelt. Aasta tagasi esmakordselt ETV ekraanile jõudnud saade «Elu parim nali» on taas kutsunud kaamerate ette tuntud eestlased, kes jagavad oma kirkamaid elamusi sellest, mis neid telekat vaadates kõige rohkem naerma on ajanud. Kahel õhtul (23. ja 24. detsembril) kell 19.30 räägivad muhedaid telelugusid Andrus Vaarik, Karl-Erik Taukar, Kristel Aaslaid, Üllar Saaremäe, Hanna-Liina Võsa jpt. 

Esimene jõulupüha toob ETV ekraanile erisaate «Tõnu Aav. Ilma naljata» – 25. detsembril kell 11 meenutavad 2019. aastal siit ilmast lahkunud Tõnu Aava tema kolleegid Ita Ever ja Kersti Kreismann, sõbrad Arvo Valton ja Jüri Engelbrecht ning paljud teised. Teisel jõulupühal kell 19.15 toob Taavi Eilat vaatajateni dokumentaali «Jane Paberiti lugu», mis jälgib enam kui aasta jooksul rasket lihas- ja närvihaigust põdenud naise ja tema lähedaste võitlust haiguse, avaliku tähelepanu ning leinaga.

Kui eestlaste jaoks oli 2019. aasta tähtsündmuseks juubelilaulupidu ja 150 aasta möödumine esimesest üdlaulupeost, siis laias maailmas maailmas tähistati 50 aasta möödumist inimese sammudest Kuule. Vanameister Vahur Kersna rändab ja mõtiskleb Moskvas ning Washingtonis inimkonna suurima seikluse jälgedes värskes erisaates «Rännud Kersnaga. Reis kuule», mis ETV ekraanile jõuab 27. detsembril kell 19.15. 

«Rännud Kersnaga. Reis kuule»
«Rännud Kersnaga. Reis kuule» Foto: ERR

Traditsiooniliselt saavad vaatajad osa ka jumalateenistustest. Jõuluõhtu jumalateenistust vahendab ETV tänavu Järva-Jaani Ristija Johannese kirikust 24. detsembril kell 16. Esimese jõulupüha jumalateenistus jõuab ekraanile Nõmme baptistikogudusest 25. detsembril kell 12. 

Eesti Televisioon läheb aastavahetusele vastu säravate tähtede ja parima kodumaise huumoriga, mis hoiab tuju üleval läbi terve päeva ning juhatab sisse uue aasta. 2020. aasta esimestel päevadel üllatatakse vaatajaid kahe tele-esilinastusega: 1. jaanuari õhtul on esmakordselt tele-eetris suurfilm «Tõde ja õigus», 2. jaanuaril dokumentaalfilm «Konstantin Vassiljev. Kastist väljas»

30. detsembri õhtul kell 20.00 ja 21.30 läheb eetrisse «Aasta säravaimad tähed». Õige pea algab uus aastakümme. Milliseid muljeid ja meenutusi lõppevast aastast kaasa võtame, on meie kõigi endi teha. Püüame vähem mäletada kurja ja võtta kaasa vaid positiivsed emotsioonid. Aasta eelviimasel õhtul kohtuvad kümme ETV saatejuhti kümne väljapaistva eestlasega, et võtta kokku 2019. aasta ja vestelda edasisest. Vaatajatega jagavad oma mõtteid Ita Ever, Rain Lõhmus, Juhan Ulfsak, Raivo E. Tamm, Ester Kuntu, Hans H. Luik jpt.

31. detsembri suur aastavahetusprogramm algab kell 09.00 kodumaise telelavastusega «Vigased pruudid»

«Suur aastavahetus ETVga» algab esimese otselülitusega kell 15.00 ja kestab südaööni. Suurejoonelise aastavahetuspeo ootuses on saatejuhid Grete Lõbu ja Urmas Vaino otse-eetris Vabaduse väljakult. ETV vahendab otselülitustega põnevaid külalisi ja head tuju südaööni välja. Osa saadakse ka Vabaduse väljakul toimuvast suurest aastalõpupeost, kus astuvad üles Tanel Padar ja Liis Lemsalu. 

Kell 17.30 naerutab vaatajaid «Jan Uuspõld ja Ago Anderson. Piiri peal». Jan Uuspõllu ja Ago Andersoni pika karjääri vältel on see esimene kord, mil mehed koos laval mängivad. Nad asuvad lahkama omaenda elusid, et leida üles see piir, mida ületades ollakse juba läinud üle piiri. ETV toob vaatajani valitud palad populaarsest etendusest.

Loomulikult ei puudu aasta viimasest õhtust ka legendaarne «Õnne 13», mille vana-aasta eri alustab kell 20.30. Sellele järgneb komöödiaseriaali «EnsV» uue hooaja avaosa, mille tegevustik algab 1991. aasta viimastel päevadel, kui NSV Liit kaob maailmakaardilt.

Kell 22.00 ja 23.00 ulatab «Ärapanija» neli abikätt, et 2019. aasta kokku võtta, teemad pulkadeks lahti võtta, siis veel natuke peale võtta ja kõige lõpuks aasta kenasti ära panna. Neli abikätt - Mart Juure parem käsi, Peeter Oja vasak käsi, Peeter Oja parem käsi ja Mart Juure vasak käsi. 

«Ärapanija» saatejuhid Peeter Oja ja Mart Juur
«Ärapanija» saatejuhid Peeter Oja ja Mart Juur Foto: Ülo Josing / ERR

Pärast President Kersti Kaljulaidi uusaastatervitust jätkub programm kell 00.10 Ivo Linna kahetunnise kontserdiga «IFF 70. Juubelikontsert», mis on tõeline hittide paraad. Kes meist ei teaks tema aegumatuid laule «Kikilips», «Aita mööda saata öö», «Eestlane olen ja eestlaseks jään», «Kaelakee hääl», «Vana vaksal» ja «Suur loterii»? Need kõik ja paljud teised lood kõlavad vanameistri esituses tema 70. sünnipäeva puhul. 

Ivo Linna tähistab juubelit kontserttuuriga.
Ivo Linna tähistab juubelit kontserttuuriga. Foto: Mihkel Maripuu

2020. aasta esimesel päeval saab traditsiooniliselt nautida «Viini Filharmoonikute uusaastakontserti» kell 12.15 ja «Eesti Kontserdi ja Hennessy .Uusaastakontserti» kell 18.55. 

1. jaanuari tipphetkeks on kindlasti mängufilmi «Tõde ja õigus» teleesilinastus kell 21.20. Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks valminud suurfilm purustas kinodes kõik vaatajarekordid. Tanel Toomi mängufilm räägib haaravas pildikeeles Tammsaare loo uhkusest, lootusest, tõekspidamisest ning elukestvast võitlusest, kus tõe ja õiguse otsinguil tuuakse ohvriks perekond, lähikondlased ja iseend. Peaosades Priit Loog, Priit Võigemast, Ester Kuntu, Maiken Schmidt ja Simeoni Sundja. Režissöör ja stsenarist Tanel Toom, operaator Rein Kotov, helilooja Mihkel Zilmer, produtsent Ivo Felt. 

«Tõde ja õigus»: Andres (Priit Loog) ja Pearu (Priit Võigemast) peaksid nüüd rehnutti pidama, kuidas Ameerika akadeemikute südameid võita.
«Tõde ja õigus»: Andres (Priit Loog) ja Pearu (Priit Võigemast) peaksid nüüd rehnutti pidama, kuidas Ameerika akadeemikute südameid võita. Foto: Allfilm.ee

Ka 2. jaanuari õhtust ei puudu teleesilinastus: kell 20.00 jõuab vaatajani «Dokfilm Konstantin Vassiljev. Kastist väljas». Tegu on portreefilmiga Eesti ühest aegade parimast jalgpallurist. Lugu sellest, kuidas Maardus elavast vene poisist saab eestlaste kangelane. Ometi ei kulgenud maestroks kutsutava Vassiljevi karjäär veatult. Filosoofina suutis ta lahti mõtestada nii karjääri kõrghetked kui ka altminekud. Milline inimene peitub särava jalgpalluri kesta all? 

KANAL 2

«100 erilist eestlast» – teisipäeval, 23.12 kell 19.00

Hoogne koguperesaade «100 erilist eestlast» on tänaseks televaatajate meeli lahutanud juba kolm hooaega jutti. Ja lõppu ei näi tulevat, sest tegusad eestlased lihtsalt ei saa otsa - teed ühega loo ära ja juba helistab sulle uus! 

2019. aastale paneb aga punkti «100 erilise eestlase» jõulu erisaade, mis viib meid kokku kahe väga muheda maarjamaalasega.

Härdakstegeva küünlaleegi asemel pakub saatemeeskond televaatajale korralikku jõulukütet, kust ei puudu isegi lendavad kirved! 

"100 erilist eestlast jõulueri"
"100 erilist eestlast jõulueri" Foto: Kanal 2

«Alo. Pulmad» – esmaspäeval, 23.12 kell 20.00

Pühade ja aastalõpu puhul toob Kanal 2 televaatajate rõõmuks ekraanile müügimees Alo (Tõnis Niinemets) ja teiste automüügisalongi tegelaste lõbusa eriepisoodi. Tegevus toimub kuus kuud pärast viimati nähtud intsidenti, kus Alo ärkas pohmellis peaga keset täiesti tühja müügiesindust.

Škoda esinduses on pulmapäev. Ricky ja Martin Bamberg (Piusid) on olnud oma pruutidega koos juba aastaid, kuid nüüd on nad otsustanud abielluda. Pulmade korraldamise eest vastutab nende kolleeg Guido (Uusberg). Paraku meenub Guidole alles pulma päeval, et ta on lubanud midagi sellist korraldada, kogu raha on ta ka paraku juba ära kulutanud. 

Seriaali "Alo" episoodide esmaesitlus
Seriaali "Alo" episoodide esmaesitlus Foto: Madis Sinivee

«Maailma naljakaimad reklaamid – jõulueri» - neljapäeval, 26.12 kell 17.45

Välismaised humoorikad jõulureklaamid, mis on vürtsitatud Heelia Sillamaa kelmikate vahetekstidega. 

Saatejuht Heelia Sillamaa.
Saatejuht Heelia Sillamaa. Foto: Jake Farra

«Elmari laul 2019» – teisipäeval, 31.12 kell 17.30

Raadio Elmariga koostöös valminud meeleolukas erisaade teeb traditsioonilise ülevaate läinud aasta Eesti hittidest.

Raadio Elmar kuulutab ka sel aastal Kanal 2 ekraanil välja oma aastalaulu. «Elmari laul 2019» valimisele pääsesid need lood, mis on olnud käesoleval aastal saate «Eesti Lugude Edetabel» esikolmikus kuus või rohkem nädalat. Kõiki neid laule armastavad Elmari kuulajad väga ning soovisaadetes küsitakse neid pidevalt.

Võitja selgitavad välja raadiokuulajad andes oma lemmikule(tele) vajalikke hääli. Hääletada saab 07.-21.12 Elmari kodulehel

"Elmari laul 2019"
"Elmari laul 2019" Foto: Kanal 2

Erisaade «Unustamatu 2019» – teisipäeval, 31.12 kell 20.00

«Unustamatu 2019» jätkab Kanal 2 pikaaegset ja vaatajate seas menukat traditsiooni võtta lõppev aasta kokku informatiivses, ent samas ka meelelahutuslikus võtmes.

Suur erisaade annab kirju ülevaate lõppeva aasta unustamatutest hetkedest ja inimestest. «Unustamatu 2019» toob vaatajateni lõppeva aasta selle ilus ja valus nii meil kodusel Eestimaal kui ka piiride taga, tehes ringi peale teemadele, mis inimesi enim on puudutanud.

Aastalõpu erisaade «Unustamatu 2019» võtab luubi alla kõik olulisemad Eestit ja ka välismaailma raputanud uudised alustades Ott Tänakust, Ekre triumfist ja Kaja Kallase põrumisest ning lõpetades Süüria sõja ja Erik Orgu kringliskandaaliga. 

"Unustamatu 2019"
"Unustamatu 2019" Foto: Kanal 2

«Reporteri aastavahetus» – teisipäeval, 31.12 kell 19.00

Ka sel aastal paneb aastale värvika punkti Kanal 2 uudistemagasin «Reporter», mis aasta viimasel õhtul teeb nii kärtsu kui mürtsu, kuid vaatab heatujuliselt ka mööduvale tagasi ja üllatab toredate külaliste, intervjuude ja meeleolukate hetkedega. 

"Reporteri aastavahetus"
"Reporteri aastavahetus" Foto: Kanal 2

«Saatevigad 2019» – teisipäeval, 31.12 kell 22.00

Tegijail juhtub nii mõndagi ning Kanal 2-s on tegijaid sel aastal olnud omajagu. Meeleolukas erisaade toob ekraanile teletegijate apsakad ja lõbusa assortii kaadriesistest ja -tagustest äpardustest lõppeval aastal.

Vana-aasta ÕHTU! – teisipäeval, 31.12 kell 21.00 ja 23.30

Aasta meelelahutajad Piret Laos, Jüri Butšakov ja Robert Rool saatega «Õhtu!» panevad aastale lõpu meeleoluka erisaatega, mida väisab ohtralt toredaid külalisi ja kus korraldatakse nii mõndagi ootamatut, aga kindlasti ülilõbusat ja veidikene pöörast. Positiivne laeng aasta lõpuks, et minna vastu uuele aastale, on garanteeritud! 

"Vanaaasta ÕHTU!"
"Vanaaasta ÕHTU!" Foto: Kanal 2

«Maailma seksikaimad reklaamid» – teisipäeval, 31.12 kell 22.30

Heelia Sillamaa vahendusel jõuavad teleekraanile maailma kõige nurjatumad ja kelmikamad reklaamid. 

Erisaade «Mida toob aasta 2020» – kolmapäeval, 1.jaanuaril

Aasta esimesel õhtul näeb Kanal 2-s iga-aastast ülipopulaarset erisaadet, kus uude 2020. aastasse piiluvad tähetargad ja ennustajad, poliitikud ja meelelahutajad.

Kes üllatab neist põnevaima ettekuulutusega? Uus aasta toob hulgaliselt uusi küsimusi: kuidas läheb eestlastel eurovisioonil? Kas koalitsioon püsib tugevalt koos või pudeneb laiali nagu pudrukuul? Kui palju medaleid meie mehed ja naised Tokyo olümpialt koju toovad? Mida toob uus aasta jäärale, sõnnile ja kõikidele teistele sodiaagimärkidele? 

Kohe saame teada, sest Kanal 2 jätkab kenakest uusaastatraditsiooni ja toob ekraanidele tulevikku kiikava saate «Mida toob aasta 2020?». Paneme kaarte ja kuulame ära kõikide arvamusliidrite ennustused, olgu nad siis soolapuhujad või oma peaga mõtlevad analüütikud. 

Teiste seas saavad sõna Kirsti Timmer, Anu Saagim, Igor Mang, Ott Tänak, Liis Lemsalu, Karl-Erik Taukar, Jesper Parve ja Edda Paukson. 

“Mida toob aasta 2020?”
“Mida toob aasta 2020?” Foto: Kanal 2

Loomulikult ei vea Kanal 2 oma vaatajaid alt ning näitab ka tänavustel pühadel kahte eestlaste lemmikmegamaratoni. Jõululaupäeva päeval saab kaasa elada Mr. Beani tegemistele ning esimesel jõulupühal naerutab vaatajaid läbi päeva aegumatu «Politseiakadeemia».

Kõikidele maagia ja seikluste armastajatele näitab Kanal 2 talvise koolivaheaja jooksul ära kõik võluripoiss Harry Potteri kaasahaaravad seiklusfilmid.

Detsembri ja pühade filmikavasse mahub ohtralt südamlikke ja lõbusaid perefilme, animafilme, aegumatut klassikat ning ka kodumaiseid pärleid, nagu näiteks «Johannes Pääsukese tõeline elu», «Lõbus perekond» ja «Svingerid»

TV3 

TV3 jõuluaeg toob sära silmisse nii väikestele kui ka suurtele vaatajatele. Jõulutunnet ja lusti loovad paljud kodumaised erisaated, mille hulgas on ka «Joel Ostrati suur õhtusöök» (23. detsembril kell 20.00), kus seekord võõrustab tippkokk Joel Ostrat gurmaane ise, kutsudes endale külla meelelahutajad, kes said suurtel õhtusöökidel restoranikülastajatelt kõige kõrgemad hinded. Kuidas jäävad Joeli kolmekäigulise ja ebatraditsioonilise peolauaga rahule Jaagup Kreem, Eda-Ines Etti, Jarek Kasar ning Tõnis Niinemets? Samuti meenutatakse üheskoos suurte õhtusöökide tipphetki, üllatusi ja äpardusi.

«Joel Ostrati suur õhtusöök»
«Joel Ostrati suur õhtusöök» Foto: Kalev Lilleorg / TV3

27. detsembri õhtul kell 19.20 saab uhkust tunda tublide kaasmaalaste üle erisaates «Seitsmeste uhkus 2019», mis toob vaatajate ette tänuürituse Vihula mõisast. 

TV3 «Seitsmeste uudiste» ja Inbanki eestvedamisel toimuv tänuüritus «Seitsmeste uhkus» tunnustab lihtsaid inimesi, kes on rahva poolt eriliste tegude eest eeskujuks seatud inspireerivate ettevõtmiste, positiivse ellusuhtumise või vaprate tegude poolest. Sel aastal tunnustatakse tublisid kaasmaalasi Vihula mõisas toimuval tänuüritusel, mille liigutavad hetked jõuavad kodudesse «Seitsmeste uhkus 2019» erisaates. Tänavugi on kangelasi tervest Eestist - külasädemed, elupäästjad, sooja südame ja säravate silmadega Eesti elu hoidjad Viljandimaalt, Võrumaalt, Setomaalt, Harjumaalt ja mujalt.

Tänavused «Seitsmeste uhkused» on elupäästjast bussijuht Kalle Hiiob, suure tormiga rongi lõppjaama aidanud Artur Lorents, Raul Piirisild, Margus Soidla, Raito Piirisild ja Indrek Piirisild, 11-aastane elupäästja Robin Haugas, Eesti Vähiliidu juhatuse esinaine Maie Egipt, 90-aastane Setomaa külasäde Maidi-Maria Tammik, Ukraina lastekodulapsi toetav Vahur Einberg ning eesti keele ja kirjanduse õpetaja Ivi Sepp.

Vihula mõisa eriliselt kaunis õhkkonnas võetakse kokku kõikide «Seitsmeste uhkuse» tiitliga pärjatud inimeste lood ning tänatakse kangelasi, kes on eeskujuks meile kõigile. Saatejuht on Annely Adermann. 

«Seitsmeste uhkus 2019»
«Seitsmeste uhkus 2019» Foto: TV3

Palju põnevust pakub suurepärane KINO3 filmiprogramm, kus juba legendaarseks saanud jõuluaja filmide nagu «Visa hing» kõigi viie märuli, «Üksinda kodus», ja «Jääaeg» filmide, «Lumekuninganna ja igavene talv», «La La Land: California unistused», «Alice imedemaal», «Pahatar» jpt kõrval teevad rõõmu mitmed kodu- ja välismaiste filmide tele-esilinastused: 22. detsembril kell 19.30 kogupereseiklus «Eia jõulud Tondikakul», millele eelneb filmi valmimislugu kell 14.20 «​Eia jõulud Tondikakul: kaadri taga».

«Eia jõulud Tondikakul» on seiklusrikas laste jõulufilm 10-aastasest Eiast, kelle plaanid võtavad ootamatu pöörde, kui linnatüdruk viiakse talvevaheajaks ürgse loodusega salapärasesse Lõuna-Eesti tallu. Eia ei oska esialgu aimatagi, et õige pea asub ta päästma hukule määratud põlismetsa, kokku viima kaht armastavat inimest ning lahti harutama oma pere kiivalt hoitud saladust. 

«Eia jõulud Tondikakul»
«Eia jõulud Tondikakul» Foto: Kristjan Mõru

Lisaks jõuavad TV3 ekraanile järgnevad tele-esilinastused: 24. detsembril kell 07.55 animafilm «Röövitud printsess», kell 09.50 perefilm «Jõuluvana väike abiline», 26. detsembril kell 07.50 komöödia «Paddingtoni seiklused 2», 27. detsembril kell 16.45 romantiline komöödia «Igal jõulul oma lugu», 28. detsembril kell 21.35 komöödia «Pahad emmed 2», 29. detsembril kell 14.00 biograafiline draama «Hüvasti, Christopher Robin».

Kogu jõuluaja ehk kuni 26. detsembrini saab annetusnumbritele helistades toetada heategevusliku «Inglite aja» viit abivajajat. Südamliku heategevussaate «Inglite aeg» juht on Keili Sükijainen ning abivajajate toetuseks laulavad eestlaste lemmiklaule armastatud artistid Karl Erik Taukar, Koit Toome, Eeva Talsi, Ines, Sander Rebane, Eleryn Tiit ja Uudo Sepp.

«Inglite aeg»
«Inglite aeg» Foto: TV3

TV3 aastavahetusmeeleolu saab hoo sisse juba esmaspäeval, 30. detsembril kell 19.00, mil «Seitsmeste uudiste» ja «Duubli» meeskonnad võtavad aasta kokku mõnusas seltskonnas kaunis Vihula mõisas. Aastalõpu erisaadet «Seitsmeste ja Duubli aastalõpp» juhivad Taavi Libe ja Jürgen Pärnsalu ning annavad sõna kolleegidele, kes on just erisaatele mõeldes ette valmistanud lõppevat aastat iseloomustavad värvikad lood. Näiteks «Aasta meelelahutaja», «Aasta kaotaja», «Aasta nägu», «Aasta loodusnähtus» jpt. Lisaks võetakse kokku spordi- ja välispoliitikasündmused. 

«Seitsmeste ja Duubli aastalõpp»
«Seitsmeste ja Duubli aastalõpp» Foto: TV3

31. detsembrit, aasta viimast õhtut ühendab suurejooneline Kristjan Jõekalda ja Teet Margna teleshow «Kaks kanget. Suur aastavahetusshow!», mis jõuab vaatajateni mitmes osas – kell 21.00, 23.15 ja 00.00. Just siin kõlab parim muusika, vahutab kalleim šampanja, sädelevad kauneimad litrid, välgub siredaim säär ning kogu glamuuri, nalja, üllatusi ja suurepäraseid külalisi ühendab muhe huumor! Kohal on kõik rahva lemmikud, kes mässitakse otse TV3 eetris lõbusaimasse mängu: Sepo Seeman, Anne Veski, Koit Toome, Anu Saagim, Liis Lemsalu, Joel Ostrat, Aivar Riisalu ja Meie Mees ning oi, kui paljud teised! Nagu ütlevad klassikud - kui sa vaatad kahe kange suurt aastavahetusshowd, jätkub kangest meelelahutuslaksust terveks järgnevaks aastaks. 

«Kaks kanget. Suur aastavahetusshow!»
«Kaks kanget. Suur aastavahetusshow!» Foto: Külli Rummel

Juba üheksandat korda toob Anna-Maria Makko TV3 vaatajateni selgeltnägijate ja maagide vahendusel detailseima ja mitmekülgseima ennustuse algava 2020.aasta kohta kell 20.00 algavas erisaates «Mida toob aasta 2020». Seekord saavad sõna ka mitmed uued tegijad, kuid loomulikult on kohal legendaarsete astroloogide kahurvägi. «Kõik meie ümber on pidevas muutumises ning kuigi saate formaat on ikka vana hea, siis uued näod ja tegijad toovad kindlasti värskust ja head aurat juurde. Eelmise aasta ennustustest läks ka üllatavalt palju täppi – olid selleks siis suurpõlengud, inimeste kadumine, valede välja tulemine või ka erakordne naiste võimuloleku aasta», paljastab saatejuht ja toimetaja Anna-Maria Makko veidi saladuskatet. 

«Mida toob aasta 2020»
«Mida toob aasta 2020» Foto: TV3

Paljude jaoks on aasta viimase päeva oodatuim saade kell 22.30 startiv «Edekabel», mille peakangelane Henrik Normann vahetab tänavugi parukaid, kostüüme, näoilmeid ja sugu sellise lustiga, et terve TV3 eetrisse jõudev staaride rivi paneb naerust rõkkama kõik Eestimaa kodud. 

«Edekabel»
«Edekabel» Foto: TV3

Uue aasta esimestel tundidel saab pidutseda koos Curly Stringsi ja ABBA-ga: kell 01:00 «Curly Strings simman Tartu lauluväljakul 2019» ja kell 02:40 «ABBA Pidu».

Aasta 2020 esimese päeva TV3-s saab veeta parimate filmide seltsis ning kell 18.00 elada kaasa erisaatele «Vikinglotto aastaloos» ja kell 21.30 aastavahetusmeeleolule lotosaates «Suur lotokolmapäev: Rooside sõda». 1. jaanuari filmivalikus on palju koguperelemmikuid - näiteks kell 09.30 «Vaprake», 11.20 «Jääaeg: Kokkupõrge», kell 13.00 «Sügavasse laande», kell 15.30 «Prints Zamundast», kell 19.30 animafilmi «Kalatüdruk Dory» tele-esilinastus. Kell 22.30 aga lõpetab aasta esimese päeva komöödia «Pettus briti moodi».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles