VIDEO ⟩ Kanadas päästis uisutaja järvejääle lõksu jäänud hirved

Inna-Katrin Hein
Copy
Hirved. Pilt on illustreeriv
Hirved. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Kanadas on talv ja temperatuur on langenud miinuspoolele, mille tõttu on veekogudele tekkinud jää, olles hea koht uisutamiseks, kuid samas metsloomadele ohtlik. 

Kanadalane Ryan Peterson läks lõunavaheajal Ontario Woodsi järvele uisutama ja leidis järvejääle lõksu jäänud hirveperekonna, kelle ta päästis, teatab theguardian.com.

Olles hoo sisse saanud, märkas mees keset järve kolem värisevat valgesaba-pampahirve (Odocoileus virginianus), kes ei saanud libedal jääl edasi liikuda.

Ta lähenes metsloomadele ettevaatlikult, et mitte neid ehmatada ja rünnakut tekitada. Kanadalane pani tähele, et hirved on väsinud ja nad ei saanud iseseisvalt jäält minema.

«Kui hirved oleksid püsti olnud, oleks nad saanud mind sõrgadega lüüa. Kuid nad olid kõhuli jääl, jalad välja sirutatud. Seega oli rünnak välistatud. Need hirved olid huntidele kerge saak,» selgitas mees.

Jäätunud järv. Pilt on illustreeriv
Jäätunud järv. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Ta läks koju, sõi lõunat ja andis hirvedele aega jäält iseseisvalt lahkuda. Kui ta ühe tunni pärast tagasi läks, olid hirved ikka samas paigas.

Peterson läks siis esmalt emahirve juurde, haaras tal kaelast ja pani köie talle kaela ümber. Hirv punnis natuke vastu, kuid siis andis alla ja lasi mehel end kaasa võtta. Nad jõudsid õnnelikult kaldale.

Kanadalane läks siis kahe poja järele, pannes samuti köie neile ümber ja vedas nad rannale.

Siis võttis ta oksa, et segaduses loomad järvest kaugemale ajada.

Mehe sõnul ei tea ta, kuidas hirvepere jääle sai.

«Ma ei oska arvata, kuidas need hirved keset järve said, kuid igatahes pääsesid nad omal jalal sealt tulema,» nentis päästja.

Kanadalane tegi hirvede päästmisest video, mida jagas sotsiaalmeedias, saades rohkelt kiita.

Oli ka neid, kes küsisid, et kui pikad on Kanadas lõunad, et ta sai uisutama minna.

«See mees on suure südamega. Sellised juhtumid kasvatavad usku inimeste headusse,» oli üks kommentaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles