JÕULUEHMATUS ⟩ Lastega tänaval pildistada tahtnud jõuluvana osutus kommionuks

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: AP/Scanpix

Suurbritannias tuleb pühad trellide taga veeta end jõuluvanaks riietanud pedofiilil, kes pakkus rahvarohkel tänaval lastele võimalust raha eest endaga koos pilti teha.

Suurbritannia politsei vahistas detsembri alguses Newcastle'i kesklinnas Northumberlandi tänaval 40-aastase Stephen Browni, kes mängis lastele jõuluvana, vahendas news.sky.com.

Jõuluvanaks maskeerunud Brown mängis Fenwicki kaubamaja lähistel mitmel päeval jõuluvana ja pakkus lastele annetuste eest võimalust endaga koos pilti teha. 

Fenwicki kaubamaja murelikud töötajad helistasid aga politseisse, sest selgus, et Brown on registreeritud seksuaalkurjategija, kelle suhtes kehtib eluaegne seksuaalkuritegude ennetamise korraldus (SOPO).

Nimelt mõisteti Brown 2012. aastal viieks aastaks vangi vääritute piltide omamise ja lapse seksuaalakti meelitamise eest.

Northumbria politsei juhtivinspektor Steve Wykes ütles, et Brown ei tohi lastega suhelda, kui lapsevanem või lapse hooldaja ei ole tema süüdimõistmistest teadlik.

Wykes lisas, et neil on teada ka paar juhtumit, kus pahaaimamatud inimesed poseerisid koos Browniga raha eest fotodel, kuid neil ei olnud aimugi, et ta on süüdimõistetud pedofiil.

Brown vahistati 2. detsembril ja tal tuleb kokku veeta trellide taga kuus nädalat. 

Kohtu andmetel rikkus 2017. aasta jaanuaris vanglast vabanenud mees juba teist korda talle kohaldatud keeldu. 

Wykes kiitis Fenwicki kaubamaja turvatöötajate ja linnas patrullivate ohvitseride vahelist meeskonnatööd.

«Jõulude eel on linnas olnud fantastiline õhkkond ja tuhanded inimesed on piirkonnas ostlemas. Stephen Brown ei oleks Northumberlandi tänaval jõuluvana mängides kuidagi kahtlustäratavana paistnud," rääkis Wykes.  

Paljud inimesed oleksid Brownist mööda kõndinud ja arvanud, et on täiesti normaalne, kui ta pakub inimestele võimalust pildil koos jõuluvanaga poseerida.

«Kuid Fenwicki turvatöötajad teadsid, et midagi pole päris õige ja võtsid ühendust meie ohvitseridega, kes mehe andmeid kontrollisid ning seejärel vajalikke toiminguid tegema asusid,» selgitas Wykes. 

Newcastle'ist Fawdonist pärit Brown läks 2012. aasta juulis viieks aastaks vangi pärast seda, kui ta tunnistas end süüdi mitmetes lastega seotud seksuaalkuritegudes. 

Browni kuriteod tulid avalikuks pärast seda, kui üks teismeline tüdruk võttis politseiga ühendust, kui anonüümse sotsiaalmeediakonto omanik ta sõbraks lisas ja neiule hulga seksuaalse sisuga teateid saatis.

Anonüümse konto omanik julgustas teismelist seksitoiminguid sooritama ja ähvardas koolitüdrukut, kui neiu keeldus tema nõudmisi täitmast.

Tüdruk võttis seepeale ühendust politseiga ning pärast Browni tuvastamist leiti tema juurest ka mitmeid lapsi ebasündsates seksuaalsetes olukordades kujutavaid pilte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles