Elmari muusikauudised

Kristiina Kraus
, Raadio Elmar saatejuht
Copy
Andreas Poom "Fake Love"
Andreas Poom "Fake Love" Foto: Kaader videost

Toome teieni raadio Elmar 50. nädala muusikauudised. Revals avaldas uue albumi, Tõnu Raadik ja Kalle Sepp laulavad loo mehest, kes unistab suurelt ja Siim Aimla Funk Band elustab oma uue albumi kaheksa lugu.

Andreas Poom andis välja uue singli «Fake Love» koos muusikavideoga

12. detsembril ilmus 16-aastase laulja ja laulukirjutaja Andrease endakirjutatud singel pealkirjaga «Fake Love». Loole filmiti ka maagiline muusikavideo, mille autoriks on Johannes Arro. «Laulu valmimiseks kulus terve aasta,» kommenteeris singli sündi Andreas ise. «Lugu räägib sellest, kuidas asjaolud võivad üleöö vastupidiseks muutuda ning tekivad korduvad mustrid. Võtsin näitlikuks olukorraks suhte, kus mustriks on pidevad lahkuminekud ja uuesti ära leppimised. Mulle tundub, et selles loos võib  tegelikult ära tunda ükskõik millise piiripealse või pidevalt muutuva situatsiooni. Igaüks tõlgendab seda omamoodi.»

Mick Pedajal on valmis saanud uus lugu

Mick Pedajal on lisaks lähipäevil saabuvale perelisa ootusele valmis saanud taaskordne uus lugu, pealkirjaga «Real». Uus lugu jutustab ja joonistab komponente elust, hoolimisest, alandlikkusest, armastusest, hetkedest ja teadlikusest suhelda enda ja väljaspool olevaga. Lugu ilmus 12.detsember kella 12st koos kauni muusikavideoga. Loo video sündis koostöös režissöör Martti Heldega, kelle nägemus oli jutustada lugu läbi käte. Käed on justkui metafoor ja väljendus meie endi vaimust nagu ka silmad. Mick Pedaja on tänulik loo helikujundajale Aivar Survale, kelle helikeel on temaga juba mõnda aega sümbioosis.
 

Vaiko Eplik ja Priit Võigemast lähevad koos tuurile

Priit Võigemast sündis 18.aprillil 1980 Rapla haiglas. Aastal 1996 oli ta 16-aastane, õppis muusikakoolis löökpille ja sidus rätikuid ümber pea, et olla nagu Steven Tyler.

Vaiko Eplik sündis 1.augustil 1981 Rapla haiglas. Aastal 1996 oli ta 15-aastane, õppis muusikakoolis klaverit ja kandis peamiselt oma õdede riideid, et olla nagu Steven Tyler.

Sel aastal võis neid mõlemaid näha Rapla lähistel hääletamas, kitarrid üle õla, pikad juuksed lehvimas. Ansambel Joyguns, nagu nad end ise nimetasid, kirjutas ja mängis lugusid rokist, tüdrukutest ja tunnetest ning unistas Ameerika vallutamisest. Nüüd, veerand sajandit hiljem, on nad valmis oma esimeseks Eesti tuuriks. Eplik ja Võigemast mängivad esimesel ühisel suurturneel oma kunagise bändi parimaid palu, lemmiklaule eesti popiklasssikast Kurmetist Rannapini, jagavad publikuga kilde ühisest noorpõlvest Raplas ning pakuvad veel nii mõnegi üllatuse.

Kontserdid toimuvad:

08.03 Pärnus Endla teatri suures saalis (algus kell 18)

10.03 Viljandis Ugala teatrisaalis (algus kell 19)

15.03 Raplas Sadolini spordihoones (algus kell 18)

16.03 Tallinnas Alexela kontserdimajas (algus kell 19)

17.03 Tartus Vanemuise väikses majas (algus kell 19)


Meelis&Katrin Duo uus lugu on valmis saanud

Meelis&Katrin Duo ehk Meelis Maran ja Katrin Tamberg avaldasid loo  «Mõtterännak». Muusika ja sõnade autor on Meelis Maran. Uus laul kannab endas sõnumit, kus soov eemalduda rahutust tavaelust ja suunduda vaikusesse kaunisse loodusesse parima kaaslasega.


Revals avaldas uue albumi «Kirjutan romaani»

Kodumaine country-rock ansambel Revals avaldas 12. detsembril uue albumi. «Album koosneb lugudest, sõna otseses mõttes lugudest elust enesest, mis sündisid koos viisiga,» räägib lugude autor Jaanus Saago. «Nautisin igat hetke koos bandi ja külalistega salvestamisel ning koostööd oma ala tippude Johannes Lõhmuse, Kristo Kotkase, Otto-Karl Vendti ja Romet Potiga,» lisas Saago. Uut loomingut tutvustatati neljapäeval, 12. detsembril värskelt renoveeritud Kinomajas, mis kannab nüüdsest sündmuste paigana nime KinoMaja Bar & Stage. Loole on valminud ka video, mille tegi Jan Henrik Pärnik.
 

Ansambel Oopus avaldas loo «Kulla põlemine»

OOPUS liidab tänapäeva elektroonilise saundi ja rütmikäsitluse pärimusmuusika instrumentide ning tantsulugudega. See on audiovisuaalne folktroonika. Oopuses musitseerivad Johannes Ahun, Mari Meentalo ja  Aleksander Sprohgis. Bändi liikmed on võtnud oma südameasjaks audiovisuaalse folktroonika skeene arendamise. 2019. aasta veebruaris ilmus nende esikalbum «Nõidus». Hetkel tegelevad nad uue materjali arendamise ja oma üritustesarja loomisega. Novembri lõpus toodi KUMU Auditooriumis publiku ette bändiliikmete originaallavastus «AJAMASIN». OOPUSe esinemiste puhul on alati põnev see, et bändi liikmed (Johannes, Mari, Aleksander) paiknevad üldiselt publikuala keskel ning võrdselt olulist rolli kannavad nii muusika kui valgusinstallatsioonid ja nende omavaheline sümbioos. Singel "Kulla põlemine" põhineb Pärnust pärit samanimelisel rahvalaulul. Kuigi laulu sõnu on algupärase rahvaluuletekstiga võrreldes kärbitud, sest muidu oleks laul 3 minuti asemel 13 minutit pikk, jutustab "Kulla põlemine" tuleviku ennustamisest ning taevastest ja maistest jõududest.


Miragolus sai valmis loo pealkirjaga «OK»

Ago Niglasel valmis uus lugu koos Mirjam Jakovleviga. Loo pealkiri on «OK». Duol on ka bändinimi - Miragolous. Nime tuleneb inglise keelsest nimetusest imeline aga ka artistide nimedest MirAgoLous. Vokaal ja kitarril Mirjam Jakolev ja loo sõnad tegi Siim Sepper.
 

Siim Aimla Funk Band elustab oma uue albumi kaheksa lugu

Võlur saksofonil ja vaieldamatu juhtfiguur Eesti jazzis, Siim Aimla, on kogunud enda ümber muljetavaldava seltskonna kaasmuusikuid, et sütitada põhjamaist publikut korraliku funky laenguga. Siim Aimla Funk Band, oma värvikas ja vilunud koosseisus elustab kaheksa Aimla lööklugu albumil «We Need To Talk». Nakatavate teemade, löövate seadete ja säravate soolodega kauamängiv kannab endas hea tuju sõnumit. Instrumentaalmuusikale keskenduv plaat «We Need To Talk» üllatab kuulajaid ka paari lauluga, millel teeb kaasa kodumaine soulitar Kristi Raias alias Rita Ray. Koosseisu kuuluvad: Siim Aimla saksofonil, Jason Hunter trompetil, Sten Valdmaa tromboonil, Paul Daniel kitarril, Artis Boriss klahvpillidel, Roland Jairus  ja Robert Mehmet Sinan Ikiz trummidel.
 

Maria Gertsjak avaldas uue loo «Tell Me Why»

Maria Gertsjak on andekas Eestist pärit lauljanna ja laulukirjutaja, kes on andnud välja eestikeelse debüütalbumi, mitmeid eesti- ja inglisekeelseid singleid ning muusikavideosid. Neiu elab juba viiendat aastat Helsingis ning tegutseb seal aktiivse muusikuna esinedes erinevates paikades üle Soome. Nüüd andis ta välja loo «Tell My Why», mis on lihtne ja armas akustiline lembelaul, mis vaatamata oma rõõmsale meloodiale ja harmooniale kannab pisut vastuolulisemat sõnumit. Nimelt räägib see liiga kiiresti alanud suhtest, mis ei ole olnud sugugi lilleline vaid pigem konarlik ja kivine, aga mille juurde millegipärast alati tagasi tullakse. Loole on filmitud ka muusikavideo.
 

Tõnu Raadik ja Kalle Sepp laulavad loo mehest, kes unistab suurelt

Ilmus uus singel Tõnu Raadiku varsti ilmuvalt autori-CD-lt «Tulilind». Uus lugu kannab nime  «Unistuste tee» ja see laul on mehest, kes unistab suurelt. Lugu esitavad Tõnu Raadik ja Kalle Sepp. «Unistuste tee» sõnade autor on Ann Tenno ja muusika tegi Tõnu Raadik.
 

Viivika Reintam avaldas uue laulu «Ootan sind»

Lugu räägib aja maha võtmisest, enesesse vaatamisest ja Jumala ootamisest. Laulja usub, et me kõik vajame ja igatseme seda aega. «Aga ootamine on inimloomusele raske. Irooniana sain ka mina parajalt oodata enne, kui antud lugu valmis. Aga see oli ootamist väärt nagu paljud magusad võidud,» sõnas laulja Viivika Reintam.
 

Margus Vaher & Kobra avaldasid videosingli «Jõulud on käes»

Laulja Margus Vaher ja tema bänd KOBRA on juba varakult jõulumeeleolus ning seda peegeldab ka nende äsja ilmunud videosingel «Jõulud on käes». Muusika autor on Eimel Kaljulaid, sõnad Margus Vaher. Omalt poolt lisab bändi bassist Mart Veski loo kohta nii: «Kuigi vähemalt pool meie bändist on pigem Grinchid, siis see konkreetne lugu tekitab isegi meil mõnusa jõulumeeleolu». Loole valmis ka pühademeeleolus muusikavideo, mis filmiti hubases palkmajas keset Kloogaranna maagilist metsa. Videos löövad lisaks bändiliikmetele kaasa ka bändiliikmete südamedaamid. Lugu saab elavas esituses kuulata juba 21.detsembril Tartus kontsert-telesalvestusel, kus teiste seas astub üles ka ansamber KOBRA.
 

Uus lugu ansamblilt N.O.O.B

Mikk Tivas, Martti Mikk, Indrek Luukas ja Gert Gregor Källo ehk ansambel N.O.O.B on valmis saanud aasta lõppu veel viimase singli «Leian taas», mis positiivsel toonil räägib taasleidmise rõõmust ning kõnetab igaühte erineval tasandil. Koos United Dream Studios'iga on valminud ka suurepärane muusikavideo. Band ootab rõõmsalt küllakutseid ning juba järgmise aasta alguses on plaanitud järgmise singli avaldamine. Tunda on ka plaadihõngu.  Loo sõnad kirjutas Marek Sadam, muusika autor on Gert Gregor Källo.
 

Teravmoon andis välja loo «Tõmbame sae käima»

Teravmoon on Eesti rokirahva show- ja mölluansambel. Tegutsenud on nad kaks aastat ja sae käima tõmbamine on bändi neljandaks singliks. Loole valmis ka humoorikas video. Uuel aastal alustavad nad esimese plaadi salvestusega. Bändi järgmine kontsert on 21. detsembril rokiklubis Barbar, sündmusel Õudne Jõul, kus lisaks hirmsatele tegevustele (erikujuliste piparkookide söömine, päkapikkude saagimine jms) korraldatakse ka heategevuslik korjandus Mustjõe proovika tarbeks, et Eesti muusika uustulijad saaksid harjutada parima tehnikaga. Loo muusika kirjutas Silver Savason ja Mihkel Kütt, sõnad tegi Tiit Savason.
 

Wiiralt avaldas oma versiooni Henry Laksi legendaarsest loost «Salaja»

Tegu on Wiiralti teise singliga. Kui «Tulivesi» näitas bändi rocki külge siis uus lugu «Salaja» on ühe korraga midagi mõtlikult ilusat aga ka Wiiralti kummardus ühele parimale laulukirjutajale Eestis. Henry Laks on üks ikoonidest, kelle muusika on Wiiralti liikmeid lapsepõlvest peale saatnud. Loos teevad kaasa ka Tõnu Timm dobrol ja Merlin Purge taustavokaalina. Wiiralt on lõpetamas tööd oma debüütalbumi kallal ning asub tuurile juba 2020 jaanuaris. Bändil on plaanis kaasata eri linnades külalisesinajaid, kelle muusikat nad ise siiralt fännanud on. Tallinna kontserdi üheks külaliseks on justnimelt Henry Laks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles