GALERII ⟩ Pakistanis pandi hunnik narkootikume põlema

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy

Pakistani narkovastaste relvajõudude üksus (ANF) põletas Lahore'is suure tseremoonia käigus hulga narkootikume ja sõitis teerulliga üle hunnikust alkoholipudelitest. 

Pakistan kasutab järjest rangemaid meetmeid, mis puudutab riigi narkootikumidega võitlemise poliitikat. Eriti seoses Afganistanist ja Pakistani hõimualadelt sissetoodavate narkootikumide osas. 

Sellega seoses toimus kolmapäeval Lahore'is Wagha piiri lähedal taaskord suur narkootikumide ja alkoholi hävitustseremoonia, vahendas The Telegraph.

ÜRO narkootikumide ja kuritegevuse vastu võitlemise büroo UNODC andmetel tarvitab Pakistanis regulaarselt heroiini enam kui 800 000 15-64-aastast inimest, vahendas nation.com

Pakistanis tarbitakse iga-aastaselt umbes 44 tonni heroiini. Seda on ligi kolm korda rohkem kui USAs.

ÜRO raporti järgi elab Pakistanis umbes 7,6 miljonit narkomaani, kellest 78 protsenti on mehed ja 22 protsenti naised. 

Ekspertide sõnul kasvab sõltlaste arv iga aastaga 40 000 inimese võrra.

Seega on Pakistan üks suurima uimastisõltlaste arvuga riike maailmas. Kõige häirivam on aga asjaolu, et enamik neist heroiinisõltlastest on alla 24-aastased

Tegelikult arvatakse aga, et ÜRO esitatud aruannetes on ära toodud vaid kolmandik uimastitarvitajatest, sest nende täpset arvu ei ole võimalik öelda. 

2016. aasta detsembris toimus Pakistanis ka suurem narkootikumide ja alkoholi hävitamisaktsioon. Toona läks hävitamisele 152 miljoni dollari väärtuses narkootikume ja alkoholi. 

Samasugune narkootikumide hävitamise aktsioon toimus riigis ka 2017. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles