«Vanamehe filmi» režissööri lühiõudukas valiti maineka Sundance'i festivali programmi

Liina Suvi Ristoja
, Apollo Kinoportaali toimetaja
Copy
«Vanamehe filmi» režissöör ja stsenarist Oskar Lehemaa
«Vanamehe filmi» režissöör ja stsenarist Oskar Lehemaa Foto: Konstantin Sednev

«Vanamehe filmi» režissööri Oskar Lehemaa lühiõudusfilm «Karv» (Bad Hair) valiti Ameerika sõltumatute filmide festivali Sundance programmi.

Ameerikas Utah' osariigis jaanuari lõpus ja veebruari alguses toimuvat filmifestivali korraldatakse 1985. aastast ning selle programmi kuuluvad nii mängu-, dokumentaal- kui ka lühifilmid. Lühifilme esitati festivalile üle maailma 10 397, millest festivalile valiti 74 filmi. «Karv» linastub programmis Midnight Shorts.

««Karv» on saanud absoluutselt fantastilise menu osaliseks ning valik Sundance'ile rabas meid kõiki täielikult jalust. Oskari töö on praeguseks leidnud sooja vastuvõtu maailma eri nurkades,» ütles filmi produtsent Evelin Penttilä.

«Sundance'ile pääsemine ning auhinnad maailma kõige olulisematelt õudusfilmide festivalidelt näitavad, et film on maailmatasemel ning Oskar peaks juba täispika õuduka peale mõtlema,» lisas Penttilä.

Režissöör Oskar Lehemaa sõnul on Sundance'ile pääsemine suur tunnustus kogu meeskonnale ja näitab, et nad suutsid tehniliselt keeruka žanrifilmi teha tippfestivali vääriliselt. «Nüüd võib küll lõplikult öelda, et meie näitleja Sten Karpov ei olnud ilmaasjata mitu päeva kunstvere ja karvadega kaetud,» nentis Lehemaa.

«Karv» poster
«Karv» poster Foto: Stellar Films

«Karv» on praeguseks valitud enam kui 20 filmifestivali programmi ning film on saanud auhindu žanrifestivalidelt üle maailma: film pälvis Kanadas Fantasia filmifestivalil publikupreemia, Ameerikas Texases Fantastic Festil pärjati film parima lühifilmi auhinnaga, Los Angeleses toimuval Screamfestil pälvis film parima lühifilmi auhinna, Mehhikos toimuval Morbido filmifestivalil sai film parima lühifilmi preemia, Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivalil pärjati film samuti parima lühifilmi auhinnaga.

BAD HAIR / Teaser from STELLAR on Vimeo.

Kiilanemise tõttu komplekside küüsis vaevlev Leo (Sten Karpov) võtab kasutusele müstilise juuksekasvuseerumi, mis põhjustab tema kehas groteskseid moondumisi. Nüüd tuleb tal kohutavad muutused peatada enne, kui kaotab oma viimsedki juuksekarvad ... või midagi palju enamat.

Oskar Lehemaa on režissöör ja stsenarist, kes on üles kasvanud Pärnus ning õppinud Balti filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni instituudis. Viimased kümme aastat on Oskar põhiliselt töötanud reklaamide kallal ning televisioonis, kuid ta peamine kirg on veidrad ning omanäolised filmiprojektid. 2019. aastal linastus Oskaril lisaks «Karvale» täispikk nukufilm «Vanamehe film», mis on tänase seisuga tõusnud Eesti vaadatuimaks nukufilmiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles