Kokaiinikuningas Pablo Escobari vend leiutas purunematu kuldse nutitelefoni ja lubas Apple'i kohtusse kaevata (1)

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Roberto Escobar paiskab turule odava volditava nutitelefoni, mille reklaamimiseks on kasutatud seksikaid pesus naisi.
Roberto Escobar paiskab turule odava volditava nutitelefoni, mille reklaamimiseks on kasutatud seksikaid pesus naisi. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Roberto Escobar väidab, et 349 dollarit maksvat volditavat telefoni on vajadusel võimalik ka tahvelarvutina kasutada. Mehe kinnitusel on tegemist purunematu seadmega. 

Kolumbia endise narkokuninga Pablo Escobari vend Roberto Escobar paiskas hiljuti müüki üsna ootamatu toote - kokkuvolditava kuldse nutitelefoni, vahendas news.sky.com.

Roberto Escobar väidab, et 349 dollarit (315 eurot) maksev seade, mis sarnaneb Samsungi Galaxy Foldile ja Huawei Mate X-le, on nimelt purunematu.

Escobar Fold 1 nime kandva nutitelefoni reklaam on samuti midagi muud kui lihtsalt tavaline sidevahendi promo. 

Reklaamis jalutavad ringi meelate nägudega kontsakingi ja seksikat pesu kandvad modellid. Telefoni taustapildina on aga kasutatud 1993. aastal surnud Pablo Escobari muigavat nägu.

Intervjuus ajakirjale Digital Trends ütles Escobar, et tema telefon ei saa puruneda, sest sel puudub Samsungi telefonile omane klaasiekraan.

«Meie ekraan on valmistatud spetsiaalsest plastikust ja meil on endiselt parim resolutsioon. Meie spetsiaalset plastikut on väga raske purustada,» kirjeldas Escobar.

Seksikad naised Roberto Escobari telefoni reklaamis
Seksikad naised Roberto Escobari telefoni reklaamis Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Mees kinnitas, et tal on kindel plaan minna kõigist suurtest tehnoloogiahiidudest mööda. Sealjuures lubas mees Apple'i lausa põrmustada, et saavutada nutitelefonide turul ainuvalitseja positsioon.

Plaan minna Elon Muski ja Apple'i vastu kohtusse

Escobar avalikustas ka plaani minna jaanuari alguses Apple'i vastu kohtusse. Nimelt valmistavad tema advokaadid ette 30 miljardi dollari suurust ühishagi, kus süüdistatakse Apple'it muuhulgas  «inimeste petmises» ja «väärtusetute telefonide müümises». 

Alles oktoobris teatas 72-aastane endine raamatupidaja Roberto Escobar, et kavatseb põrmustada Elon Muski, sest väidetavalt varastas Musk temalt leegiheitja idee. 

Escobar väitis nimelt hiljuti, et Elon Muski ettevõttes töötav insener varastas leegiheitja idee temalt 2017. aastal, kui viibis Escobari valdustes. 

Escobari sõnul tuli mängu-leegiheitja idee talle pähe meenutades seda, kuidas ta oma vennaga kunagi sooja saamiseks sularaha põletas. 

«Esitame varsti tema (Muski - toim.) vastu Ameerikas 100 miljoni dollari suuruse hagi,» teatas Escobar.

Roberto Escobari vend Pablo Escobar oli ajaloo üks jõukamaid kurjategijaid

Pablo Escobar
Pablo Escobar Foto: AP/Scanpix

Colombias Medellini kartelli juhtinud Pablo Escobar oli 44-aastane, kui politsei ta 25 aastat tagasi tappis.

«Kokaiini kuningaks» nimetatud Escobar oli ajaloo üks jõukamaid kurjategijaid.

Escobari kartelli poolt viidi USAsse mehe karjääri tipphetkel  hinnanguliselt 80 protsent seal tarbitud kokaiinist.

Aastas teenis kartell USAsse kokaiini smugeldamisega 21,9 miljardit dollarit.

Ajakiri Forbes nimetas Pablo Escobari 1989. aastal maailma seitsmenda rikkaimaks meheks. Tema netoväärtus oli toona hinnanguliselt üheksa miljardit dollarit.

Ta kinkis endistele kodututele 443 maja ja kohalike seas nimetati teda pärast seda «Colombia Robin Hoodiks».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles