Kõrgõzstani mäesuusakeskuse juht: Putin sai kuju, kuna ta on mees suure algustähega (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Venemaa presidendi Vladimir Putin kuju Kõrgõzstani Zili mäesuusakeskuses
Venemaa presidendi Vladimir Putin kuju Kõrgõzstani Zili mäesuusakeskuses Foto: VLADIMIR PIROGOV/REUTERS/Scanpix

Sise-Aasia riigi Kõrgõzstani Zili mäesuusakeskuses avati Venemaa presidendi Vladimir Putini 2,5 meetri kõrgune pronkskuju.

Reuters.com andmetel lasi kuju püstitada suusakeskuse juht Akbar Roziev tänutäheks suure summa eest, mille ta sai Venemaalt arenguabina.

Rozievi sõnul on Putin talle suur eeskuju ja seetõttu on ta kuju ära teeninud.

«Ma ei teadnud kohe, kuidas oma tänu avaldada. Olen talle laenuraha eest väga tänulik, sest tänu temale on meie suusakeskus maailmatasemel. Mida ma oskan veel öelda? Putin on mees suure algustähega,» sõnas suusakeskuse juht.

Venemaa presidendi Vladimir Putin kuju Kõrgõzstani Zili mäesuusakeskuses.
Venemaa presidendi Vladimir Putin kuju Kõrgõzstani Zili mäesuusakeskuses. Foto: VLADIMIR PIROGOV/REUTERS/Scanpix

Juhi teatel pöördus ta laenu saamiseks Kõrgõzstani pankade poole, kuid nende laenutingimused olid liiga karmid.

Kõrgõzstani mäesuusakeskusele raha andnud Venemaa arenguabifondi esindaja teatas, et abistamine on võti selle riigi integreerimiseks Euraasia liitu.

Kreml on Kõrgõzstanile abi andnud alates 2011. aastast, 2014 käivitati arenguabiprojekt. Projekti eesmärgiks on kõrvaldada kapitali ja tööjõu liikumise takistused Venemaa ja endiste Nõukogude vabariikide vahel.

Pealinnast Biškekist 30 kilomeetri kaugusel lõunas asuvas Zili suusakeskuses on veel teinegi kuju, see on seal nõukogude ajast ja kujutab Vladimir Iljitš Leninit.

Rozievi sõnul on suuakeskuse külastajad üllatunud, kui leiavad eest Putini kuju. Samas on kuju saanud populaarseks selfide tegemise kohaks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles