Marie Fredrikssoni leinav Rootsi kuningas: Roxette'i muusika on meie pere jaoks tähtis

Inna-Katrin Hein
Copy
Marie Fredriksson kuningas Carl Gustafi ja kuninganna Silvia vastvõtul 2000. aastal.
Marie Fredriksson kuningas Carl Gustafi ja kuninganna Silvia vastvõtul 2000. aastal. Foto: Leif R Jansson/SCANPIX

Rootsi 1990. aastate menuka ansambil Roxette laulja Marie Fredriksson suri 9. detsembril pikaajalise haiguse tagajärjel. 2002 diagnoosisid arstid tal ajukasvaja, mis vaevas teda viimased 17 aastat.

Lisaks muusikutele ja fännidele leinavad kuulsat naist ka Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf ja peaminister Stefan Löfven, teatab expressen.se.

Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf novembris 2019 Stockholmis küberturvalisuse konverentsil
Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf novembris 2019 Stockholmis küberturvalisuse konverentsil Foto: Janerik Henriksson/TT/TT NEWS AGENCY/Scanpix

«Paljud rootslased leinavad 61-aastasena surnud andekat lauljat Marie Fredrikssoni, kaasa arvatud mina ja minu pere. Tema muusika tähistab mitmeid meie elu tähtsaid hetki, ta muusika on meie jaoks siiani tähtsal kohal,» sõnas kuningas.

Fredriksson esines kuninga vanema tütre, printsess Victoria pulmas 2010, kus ta kandis koos Roxette’i teise bändiliikme Per Gesslega ette 1989. aasta läbilöögipala «The Look».

Marie Fredriksson esinemas Rootsi printsessi Madeleine'i ja Christopher O'Neilli pulmas 8. juunil 2013
Marie Fredriksson esinemas Rootsi printsessi Madeleine'i ja Christopher O'Neilli pulmas 8. juunil 2013 Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX/SCANPIX SWEDEN/Scanpix

Fredriksson esines ka kuninga noorema tütre, printsess Madeleine’i pulmas 2013, kus laulis 1984. aasta laulu «Ännu doftar kärlek».

Rootsi peaminister Stefan Löfven avaldas Marie Fredrikssonile järelehüüde sotsiaalmeedias.

Rootsi peaminister Stefan Löfven aprillis 2019 Saksamaal Hannoveri messil
Rootsi peaminister Stefan Löfven aprillis 2019 Saksamaal Hannoveri messil Foto: Ulrich Stamm/imago images / Future Image/Scanpix

«On väga kurb, et Marie Fredriksson lahkus meie seast. Olen mõtetes tema perekonna ja sõpradega. Ta oli Rootsi üks enimarmastatud artiste. Mäletan väga hästi, kui ma teda esmakordselt kuulsin ja ma mõtlesin siis, et selle laulja hääl on väga ebatavaline,» kirjutas peaminister.

Rootsi kultuuriminister Amanda Lind ütles, et Marie Fredrikssoni surmateade puudutas teda väga.

«Kasvasin koos Roxette’iga üles, see ansambel jäädvustas end Rootsi popmuusika ajaloos. Marie oli siiras ja ta hääl oli fantastiline,» sõnas kultuuriminister.

Marie Fredrikssoni  leinavad ta abikaasa, muusik Mikael Micke Bolyos ning nende kaks last, 26-aastane tütar Inez Josefin ja 23-aastane poeg Oscar.

Marie Fredriksson ja ta abikaasa Mikael Boyloys 8. juunil 2013 printsess Madeleine'i pulmas
Marie Fredriksson ja ta abikaasa Mikael Boyloys 8. juunil 2013 printsess Madeleine'i pulmas Foto: Aaserud, Lise/NTB scanpix/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles