Roxette’i duo teise liikme Per Gessle järelehüüe Marie Fredrikssonile: sa laulsid minu mustvalged laulud värviliseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Marie Fredriksson ja Per Gessle 2001
Marie Fredriksson ja Per Gessle 2001 Foto: Lars Brundin/Sydsvenskan/TT/SYDSVENSKAN/Scanpix

Rootsi tuntud ansambli Roxette põhisolist Marie Fredriksson suri 9. detsembril pikaajalise haiguse tagajärjel. 2002 sai ta ajukasvaja diagnoosi ja ta haigus süvenes aastatega.

61-aastase lauljanna esindaja Marie Dimberg sõnas, et haigus kurnas staari ja võttis temalt viimse elujõu.

Roxette’i teine liige Per Gessle avaldas Marie Fredrikssonile järelehüüde.

Per Gessle ja Marie Fredriksson tähistasid aprillis 2014 Roxette'i hittpala «The Look» 25. aastapäeva.
Per Gessle ja Marie Fredriksson tähistasid aprillis 2014 Roxette'i hittpala «The Look» 25. aastapäeva. Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT/TT NEWS AGENCY/Scanpix

«Aeg lendab kiiresti. Sellest ei ole kaua möödas, kui me olime minu väikeses korteris Halmstadis muusikat tegemas. Kuulasime muusikat ja unistasime kuulsusest. Need olid tõesti vägevad unistused! Tänan sind Marie, tänan sind kõige eest. Olid ainulaadne muusik, laulja ja esineja. Sa laulsid minu mustvalged laulud värviliseks,» kirjutas Gessle.

Gessle saatis kaastundeavalduse ka Fredrikssoni abikaasale, muusik Mikael Bolyosele ning nende kahele lapsele, 26-aastasele tütrele Inez Josefinile ja 23-aastasele pojale Oscarile.

Mikael Bolyos ja Marie Fredriksson 8. juunil 2013 Roosti printsess Madeleine'i ja Briti pankuri Christopher O'Neilli pulmas Stockholmis.
Mikael Bolyos ja Marie Fredriksson 8. juunil 2013 Roosti printsess Madeleine'i ja Briti pankuri Christopher O'Neilli pulmas Stockholmis. Foto: Scanpix Sweden/Reuters/Scanpix

Gessle sõnul oli Fredriksson ta väga hea sõber üle 30 aasta ja ta on õnnelik, et sai osa lauljanna andest, soojusest ja huumorist.

Fredrikssoni tervis hakkas halvenema 2002 ning osa ta näost ja kehast muutus ajukasvaja tõttu liikumatuks.

1986. aastal asutatud Roxette oli 1990. aastate üks menukamaid bände. Nende läbimurre tuli 1989. aastal palaga «The Look» ja nad olid pikka aega nii Euroopas kui ka USAs muusikaedetabelite tipus. 

Marie Fredriksson ja Per Gessle 1987.
Marie Fredriksson ja Per Gessle 1987. Foto: imago stock&people/imago/teutopress/Scanpix

Muusikaedetabelitesse jõudsid veel mitmed laulud, kaasa arvatud «It Must Have Been Love», «Listen to Your Heart» ja «Joyride». Sellist saavutust ei ole mitte ühelgi teisel Põhjamaade artistil.

Roxette’i kaubamärgiks oli Fredrikssoni tugev hääl ja lavasära, mis sobis ideaalselt Gessle kirjutatud poppalade ja ballaadidega.

Fredrikssonil oli lisaks Roxette’is laulmisele ka pikk soolokarjäär ning ta andis välja 10 sooloalbumit.

Pärast ajukasvajadiagnoosi oli Fredriksson avalikkusest eemal kolm aastat, Roxette’iga esinemistest seitse aastat. 2008 hakkasid Fredriksson ja Gessle taas koos esinema. 

Gessle teatas 2016, et nad ei anna enam kontserte, sest Fredrikssoni tervis on väga halb.

Marie Fredriksson ja Per Gessle eisnemas 7. juulil 2015 Saksamaal Münchenis.
Marie Fredriksson ja Per Gessle eisnemas 7. juulil 2015 Saksamaal Münchenis. Foto: imago stock&people/imago/Stefan M Prager/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles