Jõhker psühhopaat sai vägistamiste eest 33 eluaegset vangistust

Inna-Katrin Hein
Copy
Sarivägistaja Joseph McCann politseifotol
Sarivägistaja Joseph McCann politseifotol Foto: Metropolitan Police/PA Wire/PA Images/Scanpix

Briti Londoni kohus mõistis sarivägistaja Joseph McCanni vägistamistes süüdi ja talle määrati 33 eluaegset vangistust.

BBC teatel langes kahe nädala jooksul 34-aastase McCanni ohvriks 11 inimest, kellest noorim oli 11-aastane ja vanim 71-aastane.

Kohtunik Andrew Edis sõnas kohtuistungil, et McCann on ohuks lastele, ta on pedofiil ja argpüks. Kohtu otsuse kohaselt peab sarivägistaja olema trellide taga 30 aastat, enne kui saab esitada palve tingimisi karistuseks.

«Joseph McCann on tüüpiline psühhopaat, ta tegutses nagu mõne psühhiaatriaõpiku näites. Tuleb veel uurida, miks just need inimesed langesid selle mehe ohvriks ja miks neid ei saadud kaitsta,» teatas kohtunik.

Sarivägistaja Joseph McCann
Sarivägistaja Joseph McCann Foto: SWNS.com/Scanpix

Varem murdvarguse eest kohtu alla antud ja karistuse saanud McCann vabastati kohtu vea tõttu selle aasta veebruaris. Aprillis algas mehel kaks nädalat kestnud narkootikumide ja alkoholi tarbimine, mille ajal ta vägistas ja tappis inimesi Londoni lähedases Watfordis, Londonis, Manchesteris ja Cheshire’is.

21. aprillil röövis vägistaja relvaga ähvardades 21-aastase naise, kes oli Watfordis teel koju. McCann viis naise oma majutuspaika hotellis, vägistas ja tappis ta.

Joseph McCann Watfordi hotelli turvakaameravideo kaadril
Joseph McCann Watfordi hotelli turvakaameravideo kaadril Foto: SWNS.com/Scanpix

Neli päeva hiljem röövis ta Londonis 25-aastase naise, kes oli öisel ajal peolt koju minemas. Ta vägistas seda naist 14 tunni jooksul erinevates paikades ning lõpuks tappis ta. 

Päev hiljem röövis ta Londonis 21-aastase naise ja ta noorema õe ning ta viis naised enda juurde. Naised leidsid viinapudeli, lõid sellega narkootikumi mõju all olnud mehele pähe ja pääsesid põgenema.

5. mail kohtus McCann ühes Manchesteri baaris noore naisega, kes mehe endale külla kutsus. Mees läkski, kuid hakkas seal vägivallatsema, sidudes naise ta voodi külge ja vägistades ta. Mees vägistas ka naise 11-aastase poja ja 17-aastase tütre. Tütar pääses põgenema, hüpates aknast välja ja teatas juhtunust politseile.

Politsei ei leidnud kohe McCanni ning ta vägistas veel 71-aastase naise ja 13-aastase tüdruku.

Politsei jõudis 6. mail mehe jälile ja hakkas teda taga ajama, mis lõppes sellega, et ta põgenes politsei eest puu otsa. Ta tabati ja anti kohtu alla.

Mehel oli 11 ohvrit ja kohus mõistis ta süüdi 37 kuriteos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles