Paapua Uus-Guineas tabati mehi kastreerinud hiigelkala

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pacu kala
Pacu kala Foto: Wikipedia.org

Briti kalamehel õnnestus Paapua Uus-Guineas tabada hiiglaslik kala, mis varem oli kahele mehele toonud surma sellega, et hammustas neilt munandid ära.

53-aastane Jeremy Wade veetis mitu nädalat jõel, enne kui tal õnnestus tapjakala kätte saada, edastab Daily Mail.

Kohalikud andsid kalale hüüdnimeks Palliampsaja.

Wade`il tuli 18-kilogrammise kalaga võidelda,enne kui tal õnnestus koletis vagaseks teha.

Kui mees kala suu avas, leidis ta eest hambad, mis meenutavad inimhambaid.

Wade`i kala tabamine jäädvustati uue dokumentaalsaatesarja «River Monsters» jaoks, see sari jõuab telekanali ITV eetrisse uuel aastal.

«Kuulsin paari Paapua Uus-Guinea kaluri kohta, kes hukkusid selle tõttu, et mingi kala neil munandid ära hammustas ning nad verest tühjaks jooksid,» sõnas inglane.

Kohalikud selgitasid Wade`ile, et vees elavat mingi koletis, kes kalamehi kastreerib ning neil ei ole aimugi, kes see on.

«Tegemist on piirkonnaga, kus on väga palav ja inimesed käivad end veekogudes jahutamas. Samas aga muutus vees olemine selle kala tõttu ohtlikuks,» tõdes inglane.

Wade`i sõnul oli tapjakalaks niinimetatud pacu, kes on piraajaga suguluses. Need kalad on oma tugevate hammaste tõttu võimelised ka pähkleid ja kõvakoorelisi seemneid katki hammustama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles