Tšeki värki: Avoid Dave avaldas visuaalalbumi

Elu24
Copy
Pikalt kulisside taga toimetanud Avoid Dave on valmis vorminud video EP.
Pikalt kulisside taga toimetanud Avoid Dave on valmis vorminud video EP. Foto: Pressimaterjalid

Pikalt kulisside taga toimetanud Avoid Dave on valmis vorminud video EP.

Eesti üks enim nõutud produtsent Taavi Paomets, kes on tuntud koostööst artistidega nagu reket, Inger ja Lenna, on andnud välja ahjusooja EP bändiga Avoid Dave.

Video EP «After the Rain» kolm lugu moodustavad terviku, mis räägivad järjejuttu. «Tahtsime teha sellise kolmiku, kus peale muusika oleks võimalik ka kohe videot nautida. Arvan, et videod annavad lugudele hea lisaväärtuse ja ehk jõuavad ka paremini kohale,» kirjeldab Taavi Paomets.

«Charlie the Dragon» räägib sisemisest võitlusest enesedistsipliiniga. «After the Rain» nendib, et elu on protsess ja peale mõõna tuleb tõus ning plaadi võtab kokku «Deja Vu», mille sõnum viitab, et kõik juhtub siis kui juhtuma peab ja muretsemiseks pole põhjust. «Teinekord võiks lasta end voolul kanda. Ja kui tajud ära deja vu tunde, siis võiks seda mälestust teadvustades osata teha targemad valikud», arutleb Taavi Paomets.

Martin Petermann, kes lisaks Avoid Dave'ile mängib veel artistidega nagu Alfa Collective ja Liisi Koikson, märgib: «Avoidi salvestusi on alati põnev teha, sest teekond demost lõpp-produktini hõlmab lahtist mõtlemist ja katsetamist. Tihti ei oska oodata mida ta [Taavi] järgmiseks välja mõtleb või mis veidraid ülesandeid jagab. Seda plaati sai ka varasemast rohkem ühiselt kirjutatud.»

Muusika loomisel käis abis ka Kristel Aaslaid, kelle ideed on talletatud plaadi kahele esimesele loole. Lisaks bändiliikmetele on «After the Rain'i»l kuulda nõutud jazzmuusik Heikko Remmeli bassigruuve ning Eesti esisaksofonisti Mairo Marjamaa meloodiaid.

Pikaaegne Avoid Dave'i klahvimees Joonas M. Sarapuu, kes teeb kaasa ansamblites Traffic ja Lexsoul Dancemachine, kirjeldab protsessi kui puhkust Balil - puhas nauding.

Videote autor on Martin Randalu (Ewert & the Two Dragons, Miljardid, Elephants from Neptune jpt) ja abioperaatoriks käis Antti Aalmaa (Gailit).

Lood koos videotega on vaadatavad Youtubeis alates tänasest, 10. detsembrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles