Positivus Festival 2020 esimene peaesineja on A$AP Rocky!

Elu24
Copy
ASAP Rocky.
ASAP Rocky. Foto: AFP/SCANPIX

Järgmise aasta suvel esineb Positivus Festivalil tõeline hiphopi ikoon A$AP Rocky. Innovaator, disainer, loominguline juht, produtsent, ettevõtja, artist – kõik need rollid on tema puhul esindatud. Positivusel astub A$AP Rocky üles reedel, 17. juulil. 

A$AP Rocky on kultuuriline fenomen, kes ei piirdu sissetallatud radadel käimisega, vaid kasvab ja areneb artistina pidevalt ning uuendab ja raputab kogu maailma muusikatööstust.

Tal on ette näidata mitmed võimsad saavutused - näiteks on ta esimene mustanahaline mees, kes on valitud Diori reklaamnäoks, tema teine stuudioalbum «At.Long.Last.A$AP» jõudis 1,4 miljoni müüdud plaadiga plaatinaplaadi staatusesse, kriitikutelt kiita saanud indie-film «Dope», kus A$AP Rockyl oli täita peaosa, jõudis juba esimesel nädalavahetusel TOP5 vaadatuima filmi hulka ning lisaks on ta loomeinkubaatori MTV Labs loominguline juht.

Tema näol ei ole tegemist pelgalt räppariga, vaid tõelise loomingulise jõuga, kellega peab arvestama. Oma edukaid loomingulisi ettevõtmisi jätkab ta nii kunsti, moe, filmi, televisiooni kui ka elustiili valdkondades.

A$AP Rocky debüütalbum «Long.Live.A$AP» ilmus 2013. aastal ning plaadil tegid külalisartistidena kaasa Santigold, 2 Chainz, Kendrick Lamar ja Yelawolf, produtsentideks olid Clams Casino, Danger Mouse ja Jim Jonsin.

2015. aastal järgnes kauamängiv pealkirjaga «At.Long.Last.A$AP», mille produtseerisid Danger Mouse ja Juicy J ning kus tegid kaasa näiteks Lykke Li ja FKA Twigs. Plaat jõudis albumimüügiedetabelites esikohale.

Aastate jooksul on A$AP Rocky paljude teiste artistidega singlipõhiselt koostööd teinud – nii kuuleb teda näiteks Selena Gomeze loos «Good for You», Alicia Keys’i palas «Blended Family (What You Do for Love)» ning Lana Del Rey loos «Summer Bummer».

2018. aasta alguses lõi ta kaasa filmist «Uncle Drew» pärit muusikapalas «Cocky», mis sündis koostöös selliste artistidega nagu Gucci Mane, 21 Savage ja London on da Track.

Kolmas sooloalbum «Testing» jõudis Billboard Top 200 edetabelis neljandale kohale ning plaadil teevad kaasa Frank Ocean, FKA Twigs, Skepta ja Kid Cudi. Koos Tyler, the Creator’iga anti välja lugu «Potato Salad», järgnes soolosingel «Sundress» ja 2019. aasta aprillis ilmus koostöös Joey Bad$$’iga pala «Too Many Gods», mis kirjutati Troonide Mängu sarjast inspireeritud albumile «For the Throne: Music Inspired by the HBO Series Game of Thrones». A$AP Rocky värskeim singel «Babushka Boi» pärineb selle aasta augustikuust.

A$AP Rocky astub Positivusel üles reedel, 17. juulil. Festivalipääsmed on müügil Positivuse kodulehel positivusfestival.com. Aasta lõpuni kehtib soodsam Early Bird hind: festivalipassi hinnaks telklapääsmeta on €54 ja festivalipass koos telklapääsmega maksab €62. Ühepäevapileti saab osta hinnaga €39. Piletite hinnad tõusevad 1. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles