Protestigalerii ⟩ Lastevanemad nõuavad Tondiraba jäähalli ees räpifestivali ärajätmist

Elu24
Copy

Täna toimub Tallinnas Tondiraba jäähallis muusikafestival MJ YoungFest, kus esinevad nii Eesti kui Venemaa räpparid. Pahased lastevanemad kogunesid kontserdipaiga ümbrusse, et roppude räpparite vastu protestida.

Kui ürituse eel oli Tondiraba jäähalli lähedusse kogunenud üle saja fänni, kes kontserdile pääsemist ootasid, leidus nende vahel ka pahaseid linnaelanikke, kes plakatitega selle sama ürituse tühistamist nõudsid, vahendas Limon.ee.

MTÜ Eesti Vanemad esindajad olid kohal, kuna nende arvates rikuvad seksist ja narkootikumidest räppivad muusikud seadust. MJ YoungFestile pääsevad igas vanuses räpifännid, saatjaga koos ka nooremad kui 12-aastased.

MTÜ pöördus ka Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti poole, kuid kuna tegemist pole linna korraldatud ega rahastatud üritusega, ei pakkunud Kõlvart abikätt. Pöördumine tehti ka politseisse, kuna vanemad leidsid, et «esinemistega tallatakse jalge alla perekondlikud ja hingelised väärtused, kujundatakse väärastunuks noorte teadvust ja alateadvust».

Lastevanemad on lubanud, et ei anna alla ka juhul, kui üritus tänavu ikkagi toimub, vaid jätkavad tulevikus protesteerimist. «Leiame, et nende​ esinejate looming on degradeeriv meie noorsoole​ – alles väljakujunevatele noorukitele ja lastele,» seisab MTÜ pöördumises.

Üritus külvas pahameelt ka mullu, kuna toona oli peaesineja skandaalne Vene räppar Allj, kes laulis narkost ja roppustest. Festivali publiku hulgas oli sadu teismelisi ja ka nooremaid, kuna kontserdi vanusepiirang oli vaid 8 eluaastat. Üritusele tulid isegi koolilapsed koos õpetajatega.

Tänavu hoiatati külastajaid juba enne pileti soetamist, et räpipalad võivad sisaldada «ebakorrektset sõnavara». Üritusel esinevad kodumaised artistid 5miinust, nublu, raha.pesu.karud ja AG ning Rasa Venemaalt.

Võsu punt 5miinust võeti pihtide vahele ka selle nädala «Kuuuurijas», kus Grete-Marie Võrro kurtis, et koledad laulusõnad propageerivad narkootikume ja naiste seksuaalset ärakasutamist. Loe selle kohta pikemalt siit.

Üritusel pidi üles astuma ka Venemaalt pärit Tima Belorusskih, aga kuuldavasti ei saadud korraldajaga esinemistingimuste osas kokkuleppele ning etteaste jäeti viimasel minutil ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles