Elmari muusikauudised

Kristiina Kraus
, Raadio Elmar saatejuht
Copy
Koit Toome ja Laura Põldvere
Koit Toome ja Laura Põldvere Foto: Sander Ilvest / Postimees

Toome teieni raadio Elmar 48. nädala muusikauudised. Ansamblil Põhja Konn ilmus teine album, Hunt avaldas oma debüütalbumi, Trad.Attack! sai valmis rokkiva muusikavideo ja ansambel Beergrass on taas kokku tulnud.

Koit Toome & Laura andsid välja dueti «Segamini maailm»

Peale kaheaastast pausi on Koit Toome & Laura jällegi koos muusikalises tandemis ning raadiotesse ja digikanalitesse on sööstnud uus lugu «Segamini maailm». Kuigi kaks aastat tagasi väitis Eurovisioni duo ühest suust, et Verona jääb nende viimaseks koostööks, siis Laura uus album «9 elu» on seda jõuliselt murdmas. Koit Toome jaoks on «Segamini maailm» eriti märgilise tähendusega, sest peale Sven Lõhmuse hitti «Verona» ei ole ta uut muusikat üldse avaldanud. «Segamini maailm» on Laura ja tema bändi ühislooming, Laura uuelt albumilt, mis on pea täies mahus salvestatud ja produtseeritud Soomes. Laura on figureerinud muusikamaailmas nii jazz-, eksperimentaal- kui popartistina. Viimasena lausa niivõrd edukalt, et temast on saanud möödunud aastakümne enimmängitud artist Eesti raadiojaamades. Laura on välja andnud 8 albumit, võitnud Eesti Muusikaauhindade naisartisti tiitli ning esindanud Eestit Eurovisionil kaks korda.


Ranele avaldas koostöös Vahur Valgmaaga oma kolmanda singli

Laulja Ranele Raudsoo avaldas 28. novembril melanhoolse singli pealkirjaga «Võõrad». Uus lugu räägib igatsusest, mälestustest, lahkuminekust ja sellest, kuidas eluga edasi minna.
«Lugu räägib minu jaoks sellest, kuidas lahkuminekud võivad väga kurvad ja rasked olla - eriti veel, kui tegemist pole vastastikuse otsusega. Inimesed, kes on olnud aastaid koos võivad ühel hetkel olla täiesti võõrad,» sõnas Ranele.
Loo sõnade ja muusika autoriks on taaskord Vahur Valgmaa, kellega koostöös on varasemalt ilmunud kaks singlit «Kuuvalgel ööl» ja «Cliché». «Meie muusikaline visioon klapib ja lood valmivad üsna orgaaniliselt. Sisendiks arutleme erinevatel elulistel teemadel ja nii need lood Vahurilt sünnivad”. Vahur teeb koostööd ka Sünne Valtri jt eesti lauljataridega. Tegemist on eraldiseisva singliga ja hetkel albumit plaanis ei ole,» sõnas Ranele.


Hall Ronk andis välja oma teise singli

Rock bluesi ja rock muusika väljaandja Hall Ronk on saanud valmis enda teise singli pealkirjaga «Öösel taevas ingleid näen».
Laulus löövad kaasa vokalistina Urmo Kütismaa, kitarridel Andrus Nööp ja Alexander Aamisepp, klahvpillil Hans Kristjan Aljas ja trummidel Jim Dooley.


Uus ja magus lugu mandoliiniansamblilt «Beati Mandolini»

Mandoliiniansambel «Beati Mandolini» on valmis saanud uue loo pealkirjaga «Magus mandoliin». Ansambel sai sai äsja suure menu osaliseks nii Estonia kui ka Jõhvi kontserdisaalides. Suvel astuti üles ka Haapsalus - Itaalia festivalil. Ansambli koosseisu kuuluvad: ansambli juht ja esimandoliin Ants Õnnis, vokalist ning löökriistamängija Anto Õnnis, vokaal ja mandoliinimängija Joosep Sang ja vokalist ja  bassmandoliini mängija  Endel Valkenklau, viiulil Tõnu Raadik  ja kitarril Teet Veskus. Laulu «Magus mandoliin» produtsent ning muusika, sõnade ja vokaalseade autor on Peeter Selis Thomson. Instrumentaalseade ja helikujunduse on teinud Are Jaama.


Ansambel Beergrass on taas kokku tulnud

30 aastat tagasi sai Sommerlingi nimelise sovhoosi klubist (praegu nimetusega Rae Kultuurikeskus) tuule tiibadesse ansambel Beergrass. Ansambli tuntumad laulud on Viiulimees, Tule tuul, Päripäeva, Kogu maailm lai, jpt lood.

90ndatel reisis ansambel palju. Esineti  Rootsis, Soomes, Venemaal, Taanis, Poolas, Leedus  kui ka Austrias. Ilmusid albumid: Tule Tuul, Country Boy, Some Call It Country, Unetu Öö ja kogumik nimega Originaal Plaat. Vahepealsetel aastatel on kõik liikmed olnud tegevad teistes kollektiivides, kuid nüüd on soov jälle koos midagi teha. 

7. detsembril esineb Beergrass taas klubis, kust kõik sai alguse - Rae Kultuurikeskuses.


Bert Prikenfeld andis välja uue albumi

Produtsent Bert Prikenfeld andlis enda elektroonilise muusika projekti Bert On Beats alt välja uue albumi «Ten». Album on uue perioodi algus Bert On Beatsi helipildis. Varasemalt võis artisti loomingus kuulda mõjutusi rohkem nüüdisaja Aafrika ja Brasiilia elektroonilisest tänavamuusikast ning rütmidest, siis uus album on suuresti inspireeritud düstoopilistest filmimaastikest, postapokalüptikast, technost ja elektrost. Albumil teevad kaasa erinevad külalisesinejad ja ka Eesti üks tuntuim mustkunstnik – Charlekas.


Pedigree esitles kontserdiga uut singlit

Eesti industrial-metal’i lipulaev Pedigree esitles reedel, 29. novembril Tallinna klubis Barbar toimunud kontserdil oma uut singlit «Nothingness of the Stars». Valminud on loole ka muusikavideo, mille lavastas, filmis ja monteeris Tiit Pähnapuu. Laulu autorid on Tiit Pähnapuu, Andreas Johandi, Mikk Kerner ja Holden Laamann.


Ansamblil Põhja Konn ilmus teine album

Ansamblil Põhja Konn ilmus teine album pealkirjaga «Hetk. InSpereeritud Tüürist», mis on sündinud koostöös vokaalansambli Vox Clamantise ning Estonian Cello Ensemble'iga. Lisaks liitusid bändiga uueks kauamängivaks laulja Mikk Dede, löökpillimängija Lauri Metsvahi, avalooks Vanemuise orkestrandid ning lõpulooks helilooja Erkki-Sven Tüür. Plaadilt leiab lisaks Põhja Konna omaloomingule ka seaded Erkki-Sven Tüüri koorilauludest. Albumi „Hetk. InSpereeritud Tüürist“ laulud on kirjutatud Henry Kõrvitsa (Genka), Leelo Tungla, Valter Soosalu, Artur Alliksaare, Peep Ilmeti, Doris Kareva, Juhan Liivi ning Hando Runneli sõnadele. Album on saadaval CD ja duubelvinüülina suuremates ja väiksemates plaadipoodides, voogedastuskanalites saab kauamängivat kuulata alates detsembri keskpaigast.


Trad.Attack! sai valmis rokkiva muusikavideo

Kahe nädala eest uuelt albumilt esimese singli «Pass-pass» välja andnud Trad.Attack! avaldas loo muusikavideo. Muusikavideo on filmitud Põhjala tehases ning on eellugu kevadisele 360-kraadise lavaproduktsiooniga suurkontserdile Saku Suurhallis. «Tahtsime, et meie esimene uue plaadi muusikavideo annaks edasi energiat, mis täidab ruumi, kui oma muusikat esitame,» kirjeldas Sandra Vabarna. «Iga uue looga tuleb mitmeid erinevaid videomõtteid, kuid «Pass-pass» oli täpselt see lugu, mis annab edasi julgust teha oma asja täisgaasil, sõita läbi täkistustest nagu tank ning esitada endale alati uusi väljakutseid. Ikka edasi, ikka edasi...nagu see ütlus on,» lisas Jalmar Vabarna. «Uued visuaalid, uus hingamine, see kõik jõuab kindlasti ka meie tulevasele suurkontserdile Saku Suurhallis,» lubas trummar Tõnu Tubli. «Pass-pass» on esimene singel Trad.Attack!’i järgmisel kevadel ilmuvalt albumilt. Ansambli neljas täispikk album «Make Your Move» ilmub 17. aprillil 2020 koostöös plaadifirmaga Made In Baltics.


Hunt avaldas oma debüütalbumi

Põlvast pärit laulja ja laulukirjutaja Hunt esitleb sotsiaalmeedias ja kontsertidel oma debüütalbumit «Esimene ulg», mis koondab ühele helikandjale artisti kogu seniavaldatud loomingu - kokku 20 lugu. «Internetipublik soovib vahel ka midagi füüsilist, mida käes hoida ja sõbrale kinkida saaks, eriti nüüd, kus pühad ukse ees,» ütleb 32-aastane Andrus Muld, kelle välismaa poppmuusika mõjutustega eestikeelsed laulud on vähem kui aastaga YouTube’is kogunud üle kahe miljoni kuulamise. «Päevakajalisus tuleb kasuks,» möönas Muld, kelle uusim pala «Ott Tänak» sai salvestatud ning avaldatud samal päeval, kui ralliäss maailmameistriks krooniti. Hundi seni populaarseima lauluni «Shooters» on Tänaku-lool siiski veel tükk maad minna - Eesti noorte peohümn on Youtube'is kogunud üle miljoni kuulamise ja huvi raugemist ei paista. Fännidel on võimalik Hunti kontserdil nautida juba 13. detsembril Võrus ööklubis Club Tartu, ja 20. detsembril Tartus klubis Illusioon. Aastale tõmbab Hunt joone alla 27. detsembril Pärnu ööklubis Sugar koos 5Miinuse, Shanoni ja Terminaatoriga.


Noor muusik Johanna Kristina avaldas oma  teise singli «Kaugel maal»

«Kirjutasin seekord just eesti keeles, sest see aitas mul kõige paremini panna sõnadesse seda, mida ma välismaal elades tundsin,» jutustas Johanna Kristina. «Eelmisel aastal rändasin palju ringi, tahtsin näha maailma ning avastada erinevaid kultuure. Reisisin Euroopas ning elasin kolm kuud töödates vabatahtlikuna Brasiilias. Ühtlasi võitis see lugu sel aastal «Isamaa südames» kategoorias Paide südamelaulu konkursi. Noor laulja lubab, et uuel aastal on oodata uut muusikat, mis erineb päris palju ta praegusest loomingust ning seekord koos täitsa teisel tasemel muusikavideoga.
 

Jaanika Merelaht andis välja uue singli

Jaanika Merelaht, varem tuntud artisti nime alt Janice, andis välja uue loo nimega «Valima pean». Lugu räägib sellest, et kehtib reegel, et inimesed kogevad oma elus kolme päris armastust ja me peame valima selle õige. Mõnel inimesel veab ja leiavad kohe selle õige. Tegu on artisti teise looga, mille annab välja nime alt Jaanika Merelaht. Loo muusika on teinud Vahur Valgmaa ja sõnade autorid on Liis Lass ja Vahur Valgmaa.


Ansambel Trobikond andis välja uue laulu

1. detsembril tähistas raadio Elmar oma 22. sünnipäeva ja nagu on toredaks traditsiooniks saanud, avaldas raadio Elmar saatejuhtidest koosnev ansambel Trobikond 1. detsembril uue loo. Lugu kannab pealkirja «Kingitus» ja loole on ilmunud ka video. Loos on kaasatud kõik raadio Elmar saatejuhid, nende seas ka Elmari Lastesaate väikesed saatejuhid: Gustav, Oliver ja Emili. Loo viisi ja seade tegi Meelis Leis ja sõnad kirjutas raadio Elmar saatejuht Kristiina Kraus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles