Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Foto võttelt: Kiire mees Cameron väntas «Avatarile» juba kaks järge purki

Copy
James Cameron 3D-prillidega esimese «Avatari» linastuse eel (2010)
James Cameron 3D-prillidega esimese «Avatari» linastuse eel (2010) Foto: Virginia Mayo/AP/Scanpix

«Avatari» filmide ametlik Twitteri-leht kuulutab uhke võttefotoga, et 2009. aastal maailmas 3D filmide sensatsiooni vallandanud ja üle 2,7 miljardi dollari kassatulu teeninud suurejoonelise saaga kaks järge lõpetasid filmimise perioodi. Kanada filmilooja James Cameron, kes on nii filmi režissöör kui ka stsenarist ja produtsent, toob 20ndatel siniste Na'vi humanoidide seerias välja kokku 4 jätkufilmi.

Kuigi Twitteri-säuts seda ei täpsusta, siis on teada, et nii «Avatar 2» kui ka «Avatar 3» läksid võttesse samal ajal, augustis 2017, ning filme vändati paralleelselt. Samamoodi tehakse ka kolmanda ja neljanda filmiga ning võttesse minnakse kohe, kui esimesed kaks linalugu on järeltöötluses valmis saanud. Täpsustuseks olgu öeldud, et filmimise osa oli kahtlemata keerukas ja vaevanõudev protsess, ent «Avataride» puhul võib arvata, et järeltöötlus võib isegi suurem töö olla, kuna film toetub märkimisväärselt arvutigraafikale.

Filme on kinodesse oodata detsembrikuus 2021, 2023, 2025 ja 2027.

Peaosades astuvad üles Zoe Saldana ja Sam Worthington, kõrvalosades näeme aga võimsat staaride paraadi: Sigourney Weaver, Kate Winslet, Vin Diesel, Edie Falco jt.

Tagasi üles