Disney purustab rekordeid: 12 päeva tohutut edu! Elsa ja Anna uued seiklused tüürivad miljardiklubi poole

Spekter
Copy
«Lumekuninganna II: Elsa ja Anna uued seiklused»
«Lumekuninganna II: Elsa ja Anna uued seiklused» Foto: Disney

Apollo Kinodes alates sellest reedest eellinastuma hakkav Disney koguperefilm «Lumekuninganna II: Elsa ja Anna uued seiklused» (Frozen 2) püstitab maailma kinodes publikurekordeid, vahendab CNN.

Kuus aastat oodatud järg ülimenukale esimesele filmile alustas oma edulainet 20. novembril, kui film jõudis Saksamaa ja Prantsusmaa kinodesse. Kodumaistel ehk USA kinoekraanidel linastus film alates 22. novembrist. Nagu ikka, siis näitab avanädalavahetus selgesti ära, milline on ühe või teise linaloo kassaedu potentsiaal ning «Lumekuninganna II» oma väljendus siinkohal suurejooneliselt: õdede Elsa ja Anna uued seiklused suutsid ülemaailmselt kokku teenida 358 miljonit dollarit, tehes sellest läbi aegade kõige edukama animatsioonfilmi.

Möödunud nädalavahetusel, mil USAs tähistati viie puhkepäevaga tänupühi, suutis film purustada järgmisegi rekordi ning napsata endale 2013. aastast saati filmile «Näljamängud: Lahvatab leek» kuulunud tänupühade kõige menukama filmi tiitli.

Kokku on muinasjutulugu kõigest 12 päevaga suutnud teenida juba kolossaalsed 738,6 miljonit dollarit, mis tähendab, et päris kindlasti saab filmist Disney kuues miljardifilm. 

Mis puudutab Disneyt, siis jääb 2019. aasta ettevõtte ajalukku suurte numbritega, sest see on aasta, mil Miki-Hiire maja teenis rohkem kui ükski teine suurstuudio Hollywoodi ajaloos (suurimad hitid olid Marveli «Tasujad: Lõppmäng», «Lõvikuningas» ja «Lelulugu 4»). Ent aasta pole veel läbi ning detsembri lõpus purustab Disney juba iseenda püstitatud ulmerekordeid, tuues ekraanile Tähesõdade saaga viimase filmi «Star Wars: Skywalkeri tõus», millest saab kõigi eelduste kohaselt Disney seitsmes miljardifilm.

Kuula järjefilmi võimsat tunnuslugu:

Kahe treileri peale kokku saame loost juba üksjagu vihjeid. Esmalt on selge, et kui esimene film oli rohkem Annast, kes püüdis aidata enda ja oma jäise talendiga pahuksis õde aidata, siis järjefilm keskendub Elsale ja rändab loos kaugele minevikku, juba õdede vanemate, kuningas Agnarri ning kuninganna Iduna noorusaegadesse. «Minevik pole selline, nagu arvasid,» kõlab esimeses treileris juba viide, et Elsa maagiline jääpuudutus võib olla seotud kaugete minevikusündmustega. Järjefilmi keskseks küsimuseks ongi, kust täpselt Elsa jäine puudutus pärit on ning miks talle see anne anti. 

Mitmed juba tuttavad tegelased on filmis samuti tagasi, näiteks trollid ja saunik-poodnik Oaken. Iseäranis olulisteks tegelasteks näivad olevat kividest välja veerevad trollid, kel paistavad olevat oluliselt suuremad ja väga ohtlikud «sugulased», kellega järjefilmis pistmist tuleb. 

Vaata uhiuut treilerit: 

Meenuta ka eelmist:

2013. aastal välja tulnud «Lumekuninganna ja igavene talv» (Frozen) osutus globaalseks megahitiks ning nakatas miljonid tüdrukutirtsud üle ilma Elsa-vaimustusse. Omaette fenomeniks sai ka maailma kinodes Disney'le üle 1,2 miljardi dollari suuruse kassatulu teeninud filmi tunnuslugu «Olgu nii», mis võitis filmile parima animatsiooni kuldmehikese kõrval ka parima filmilaulu Oscari.

Apollo Kinodes alates 27. detsembrist 2019, eellinastused aga juba varemgi!

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles